Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Čehijai neizdodas pierunāt Jāgru spēlēt pasaules čempionātā

© F64

Čehijas hokeja leģenda Jaromīrs Jāgrs nav mainījis savas domas un paziņojis izlases vadībai, ka pasaules čempionātā nepiedalīsies, par spīti izlases trenera un ģenerālmenedžera izteiktajam lūgumam pēc palīdzības.

44 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs joprojām ir starp čehu labākajiem uzbrucējiem, ko pierāda arī viņa šosezon gūtie 66 punkti NHL komandas „Panthers” sastāvā. Ar Floridas vienību viņam izdevās sasniegt Stenlija kausa pirmo kārtu, taču pirms pāris dienām nācās izstāties, zaudējot „Islanders”. Par spīti tam, ka Jāgrs jau iepriekš bija apliecinājis savu nespēlēšanu izlasē pasaules čempionātā, Čehijas izlases vadība vēl uzturēja cerību, ka izdosies likt viņam mainīt domas un Jāgram tika nosūtīts aicinājums uz izlasi.

Jāgrs uz to arī atbildēja, un izlases ģenerālmenedžeris Slavomīrs Leners čehu medijiem atstāstīja Jāgra vēstuli: „Jaromīrs mums atsūtīja garu ziņu. Viņš teica, ka apsvēris iespēju spēlēt izlasē, taču šobrīd ir sliktā noskaņojumā Floridas zaudējuma dēļ. Jāgrs bija ticējis, ka viņa komanda tiks tālāk Stenlija kausā, un šobrīd ir gan fiziski, gan psiholoģiski noguris.”

„Citējot Jaromīru, saku, ka viņam ir grūti atteikt lūgumu pēc palīdzības no kāda, kuram tā patiešām vajadzīga. Šeit es domāju treneri Vladimīru Vūjteku,” turpināja Leners. „Ja vien Jāgrs būtu nedaudz labākā kondīcijā, tad viņš piedalītos. Bet tagad – viņš novēl veiksmi izlasei un vēlas pats sagatavoties nākamās sezonas sākumam.”

Čehijas izlases rindās šobrīd ir tikai četri NHL hokejisti – Mihals Jordāns, Tomāšs Plekanecs, Davis Pastrņāks un Jirži Sekāčs, kamēr pēdējās dienās atteikumi sagaidīti arī no Radko Gudasa, Jirži Hudlera, Tomaša Fleišmana, Jakuba Vorāčeka un Mihala Rozsīvala, trauma konstatēta „Flyers” vārtsargam Mihalam Noivirtam, turklāt jau iepriekš virkne NHL spēlētāju dažādu iemeslu dēļ atteica izlasei. Vēl gan pastāv neliela cerība sagaidīt kādu NHL pārstāvi, kura komanda ātri izstājas Stenlija kausa otrajā kārtā, taču Leners aicināja uz to pārāk negaidīt.

„Vietas izlasē iegūs hokejisti, kuri jau tagad ir kopā ar izlasi,” sacīja Leners. „Tā būs viņu lielā iespēja. Savukārt Jāgram esam pateicīgi par laicīgo atbildi. Teicām, ka vēlamies ātru atbildi, un viņš tādu sniedza, padarot situāciju skaidru. Pateicamies par visu paveikto izlases labā pagātnē un ceram, ka viņš palīdzēs nākotnē. Iespējams, Jāgrs spēlēs Pasaules kausā rudenī, taču tā šobrīd no manas puses ir tikai personiska spekulācija bez faktiem.”

Jāgrs pagājušajā pasaules čempionātā savā dzimtenē 10 spēlēs izcēlās ar deviņiem punktiem. Viņš bijis regulārs palīgs Čehijas izlasei un kopš 2009. gada piedalījies piecos PČ. Jāgra rēķinā PČ 80 spēlēs ir 35 vārti un 75 punkti, kā arī divi čempiona tituli.

Šovakar Čehijas izlase pārbaudes spēlē tiekas ar Zviedrijas izlasi, mačs sākās 20:20. Aizvadītajās sešās pārbaudes spēlēs pirms PČ čehi tikuši pie četrām uzvarām, bet zaudējumi ciesti pret Somiju un Šveici.

Pasaules čempionātā Latvijas un Čehijas spēle paredzēta septītajā maijā, kas būs Latvijas otrā spēle turnīrā.