Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" uzvaras meklējumos uzņems Ābolu un Masaļski

© hclada.ru

Trešo spēli sešu dienu laikā aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:00 uzņems Austrumu konferences priekšpēdējās vietas īpašnieci Toljati "Lada", kuras vārtus sargā Edgars Masaļskis un kuras galvenais treneris ir Artis Ābols.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" laika posmā no 24. līdz 31. oktobrim izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas un guva 20 vārtus, taču novembris nav izdevies nedz punktiem bagāts, nedz rezultatīvs. Pirmajā mačā ar 0:2 tika atzīts Minskas "Dinamo" pārākums, bet pēdējā spēlē, kas norisinājās ceturtdien, ar 0:3 nācās atzīt līdervienības Jaroslavļas "Lokomotiv" varenumu.

Septiņās cīņās "Dinamo" guvis divus panākumus, un abus pēcspēles metienu sērijā nodrošināja Kaspars Saulietis, kuram jāizcieš vienas spēles diskvalifikācija par neizdevušos spēka paņēmienu. Viņš nevarēs palīdzēt šodienas spēlē pret Toljati "Lada", kas ar 35 spēlēs sakrāto 41 punktu ieņem 13. vietu Austrumu konferencē. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ar 38 punktiem 34 cīņās ir pēdējā rietumos.

Toljati "Lada" bija briesmīgs regulārā čempionāta ievads, 17 spēlēs izcīnot tikai divas uzvaras, taču pēc zaudējuma Rīgas "Dinamo" (5. oktobrī 1:2 pēcspēles metienos) un Arta Ābola stāšanās pie komandas stūres sniegums uzlabojies. Nākamajās 18 cīņās izcīnīti desmit panākumi, bet zaudēts tādām komandām kā Maskavas "Dynamo", Magņitogorskas "Metallurg" (divreiz) un Sanktpēterburgas SKA (divreiz).

Iespējams, galvenais uzvaru kaldinātājs laukumā ir vārtsargs Edgars Masaļskis. Viņš savainojuma dēļ bija spiests izlaist vairākus mačus, bet ceturtdien atgriezās un ar 31 atvairīto metienu kaldināja punkta iegūšanu pret Sanktpēterburgas SKA (2:3 pagarinājumā).

 
 
 

12. novembrī Masaļskis atvairīja 42 metienus un kaldināja sauso uzvaru pret Ufas "Salavat Yulaev", bet trīs dienas vēlāk atvairīja 41 metienu un palīdzēja sakaut Ņižņekamskas "Neftekhimik". 35 gadus vecais Latvijas izlases vārtsargs 20 spēlēs izcīnījis desmit uzvaras, atvairījis 93,5% sāncenšu metienu, vidēji mačā ielaidis 2,05 ripas un divas reizes nosargājis cietoksni neskartu.

Masaļska prombūtnē vārtos atgriezās Ivans Kasutins, kurš bija Toljati "Lada" pirmais numurs sezonas ievadā, taču viņš visās četrās spēlēs piedzīvoja zaudējumus.

Toljati "Lada" rindās pieciem uzbrucējiem un diviem aizsargiem izdevies sasniegt desmit punktu atzīmi. Rezultatīvākais ar trīs vārtiem un 13 piespēlēm ir Georgijs Belousovs, taču pēdējās piecās cīņās viņa kontā ir tikai viens punkts. 24 gadus vecā uzbrucēja tuvākais sekotājs ir Antons Šenfelds (14 punkti), kurš ar astoņiem gūtajiem vārtiem ir komandas labākais snaiperis. Trīs ripas viņš iemetis skaitliskajā vairākumā (Toljati "Lada" ir otrais sliktākais vairākums līgā - 12,9%).

Septiņi gūtie vārti ir Aleksandram Streļcovam (11 punkti) un Toljati "Lada" rezultatīvākajam aizsargam zviedram Tobiasam Viklundam (12 punkti), kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Jekaterinburgas "Avtomobilist" rindās, palīdzot komandai divas reizes sasniegt izslēgšanas spēles.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies izcīnīt pirmo trīs punktus vērto uzvaru kopš 27. oktobra? Pirmais iemetiens pulksten 17:00, tiešraide kanālā TV6.

Nākamajā nedēļā Rīgas "Dinamo" aizvadīs divas spēles izbraukumā. 3. decembrī duelis pret "Sochi", bet divas dienas vēlāk ciemošanās pie Kazaņas "Ak Bars".