Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" neatrod KHL līdervienības vārtu atslēgu

© F64

Rīgas „Dinamo” hokejisti šovakar KHL regulārā čempionāta kārtējā spēlē savā laukumā „Arēnā Rīga” ar 0:3 piekāpās līgas līdervienībai Jaroslavļas „Lokomotiv”, pirmoreiz šosezon negūstot vārtus.

Spēle iesākās straujā tempā, bet 5. minūtē rīdzinieki ieguva tiesības spēlēt vairākumā, kas gan palika neizmantots. Drīz pēc tam „Dinamo” komandu mazākumā atstāj Krišjānis Rēdlihs un Stafans Krūnvals raida ripu vārtos, taču tiesneši vārtu guvumu neieskaita, jo Deniss Mosaļovs atradies mājinieku vārtsarga laukumā. Pirmo mazākumu izturēt izdevās, bet trešdaļas vidū pretinieku apmalē no muguras iegrūda Kaspars Saulietis, nopelnot 5+20 minūšu sodu. „Lokomotiv” piecu minūšu vairākumā spēja atklāt mača rezultātu, kad Krūnvala mestā ripas lidojuma virzienu vārtu priekšā laboja Mosaļovs – 0:1. Turpinājumā divās epizodēs labi nospēlēja „Dinamo” vārtsargs Jakubs Sedlāčeks, bet mājinieku pretuzbrukumos trūkst precizitātes piespēlēs, lai nonākt līdz labam metienam.

Pirmie draudi rīdzinieku vārtiem otrajā periodā bija jau 15. sekundē, uz ko „Dinamo” atbildēja ar Vitālija Pavlova metienu. Bet trešdaļas 7. minūtē 18 gadus vecais Aleksandrs Poluņins ieslidoja mājinieku zonā un raidīja ripu tuvējā augšējā stūrī – 0:2. Tuvojoties perioda beigām, par efektīgāko atvairīto metienu šajā nedēļā parūpējās Sedlāčeks, kurš neļāva Petri Kontiolam ieraidīt ripu jau šķietami tukšos vārtos. Neilgi pēc tam rīdzinieki ieguva tiesības minūti spēlēt četratā pret trim, taču tas nelīdzēja beidzot pārspēt Muriginu. Perioda beigās labas iespējas izcelties radās Gunāram Skvorcovam un Gintam Meijam, bet arī viņiem neizdevās gūt pirmos „Dinamo” vārtus šajā spēlē.

Pēdējās trešdaļas sākumā teicamu iespēju garām palaida Miks Indrašis, bet pēc Jirži Novotnija metiena laukuma saimniekus no trešo vārtu zaudējuma glāba tikai vārtu stabiņš. Perioda 9. minūtē ripa tomēr trešoreiz ielidoja Sedlāčeka sargātajos vārtos, kad Vladislavs Kartajevs izrēķinājās ar rīdzinieku aizsardzību un izkārtoja vārtu guvumu Sergejam Koņkovam – 0:3. Drīz pēc tam Iļja Ļubuškinam bija iespēja gūt arī ceturtos vārtus, taču rezultāts vairs nemainījās un „Lokomotiv” vārtsargs Murigins aizvadīja savu astoto „sausos” spēli šosezon.