Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Gudļevskis atvaira 29 metienus un uzvar papildlaikā

© Syracuse Crunch

Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē pagājušajā naktī uzvaru svinēja Kristera Gudļevska pārstāvētais Sirakjūzas "Crunch", kas viesos papildlaikā ar 2:1 pārspēja Sentdžonsas "IceCaps".

Kristers Gudļevskis šajā mačā atvairīja 29 no 30 pretinieku metieniem, palīdzot "Crunch" izcīnīt pirmo uzvaru pēdējās trīs spēlēs. 23 gadus vecais Gudļevskis šosezon sešās AHL spēlēs vidēji mačā ir ielaidis 2,16 ripas un atvairījis 92,9% metienu, bet "Crunch" ar 18 punktiem 15 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē.

Citā AHL mačā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ņikita Jevpalovs, bet Sanhosē "Barracuda" izbraukumā "bullīšos" ar 3:4 piekāpās Stoktonas "Heat". Jevpalovs izdarīja arī divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Šosezon Latvijas uzbrucējs 14 mačos ir guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis sešas soda minūtes un lietderības koeficientu -1, bet "Barracuda" ar 13 punktiem 14 spēlēs ieņem 12. vietu Rietumu konferencē.

Rietumu hokeja līgā (WHL) neveiksmi piedzīvoja Riharda Bukarta un Rodrigo Ābola Portlendas "Winterhawks", kas viesos ar 2:5 atzina Sietlas "Thunderbirds" pārākumu. Bukarts izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -1, bet Ābols statistikas rādītājos neatzīmējās.

Kvebekas junioru hokeja līgā (QMJHL) ar rezultatīvu piespēli izcēlās Mārtiņš Dzierkals, palīdzot Ruinas-Norandas "Huskies" ar 5:1 izbraukumā pārspēt Bleinvilas-Buābriānas "Armada". Šajā sezonā aizvadītajās 22 spēlēs Dzierkals ir guvis 13 vārtus un atdevis 18 rezultatīvas piespēles, kas dod 21. vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

ECHL čempionātā uzvaru izcīnīja Ralfa Freiberga Toledo "Walley", kas savā laukumā ar 6:4 pieveica Fortveinas "Komets", bet Freibergs izdarīja divus metienus, kā arī nopelnīja četras soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savienoto valstu hokeja līgā (USHL) divu Latvijas hokejistu pārstāvēto komandu duelī aizsarga Kārļa ČukstesČikāgas "Steel" savās mājās ar 8:5 pārspēja uzbrucēja Haralda Egles Medisonas "Capitols". Čukste guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, kā arī izdarīja divus metienus un nopelnīja lietderības koeficientu -1, bet Egle izpildīja divus metienus.

Tikmēr NCAA čempionātā Teodora Bļugera pārstāvētā Minesotas štata universitāte cīnījās neizšķirti 1:1 ar Ziemeļmičiganas universitāti. Bļugers šajā mačā nopelnīja 17 soda minūtes, izdarīja divus metienus un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.