Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Bārtulim lielākais laiks, Masaļskis joprojām nespēlē

© hcadmiral.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šodienas mačā Oskara Bārtuļa pārstāvētais Vladivostokas "Admiral" savā laukumā pieveica līgas pastarīti Novokužņeckas "Metallurg" (2:1).

Vladivostokas mača 4. minūtē mājinieki izvirzījās vadībā, un pēc pirmā perioda tablo vēstīja 1:0. Otrajā periodā iniciatīva bija vladivostokiešu rokās, spēle ritēja aktīvākā gaisotnē, tomēr momenti palika nerealizēti, un rezultāts joprojām saglabājās slidens. Trešajā periodā viesi no Kemerovas apgabala aktivizējās, un viņu pūliņi deva augļus - spēles 45. minūtē tika panākts līdzsvars (1:1). Novokuzņeckiešu labsajūta gan nebija ilgstoša, jo pēc 51 sekundes mājinieki sniedza atbildi un atguva vadību (2:1). Atlikušajā laikā "Metallurg" centās izglābties, tomēr viņu centieni bija diezgan vienveidīgi, un "Admiral" noturēja minimālo pārsvaru.

Vladivostokas "Admiral" latviešu aizsargs Oskars Bārtulislaukumā bija 27:00 minūtes (visvairāk starp mača spēlētājiem), veica trīs spēka paņēmienus (lielākais skaits mačā), kā arī bloķēja vienu metienu un vienreiz meta pa vārtiem. Austrumu konferencē Tālo Austrumu vienība no astotās vietas tagad pakāpjas uz 5. pozīciju. Šajā sezonā "jūrnieku" kapteinis 30 mačos ir guvis septiņus vārtus un atdevis piecas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 26 soda minūtes. Bārtulis spēlējis vidēji 25 minūtes mačā, un tas ir trešais rezultāts starp KHL laukuma spēlētājiem.

Citā spēlē sakāvi piedzīvoja Arta Ābola trenētā Toljati "Lada", kas izbraukumā ar 1:5 kapitulēja Ufas "Salavat Yulaev". Edgars Masaļskis izlaida otro spēli pēc kārtas. Pirms iepriekšējā mača, kurā "Lada" ar 2:3 bullīšos zaudēja Čeļabinskas "Traktor", klubs ziņoja, ka ar latviešu vārtsargu viss ir kārtībā un ka viņam vienkārši iedota atpūta. "Lada" ar 39 punktiem 32 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 11. vietu un parīt viesosies Magņitogorskā.