Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" sakauj Ābola trenēto Toljati "Lada"

© F64

Trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar 2:1 pēcspēles metienos uzvarēja Arta Ābola trenēto Toljati "Lada", kam tā kļuva par desmito neveiksmi pēc kārtas. Izšķirošo bullīti Edgara Masaļska vārtos iemeta Miks Indrašis.

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" cīņa pret Arta Ābola trenēto un Edgara Masaļska pārstāvēto Toljati "Lada" sākās vienmuļā tempā, un pirmajā trešdaļā abām komandām bija tikai viena vērā ņemama iespēja. Septītajā minūtē Roberts Locāns izlauzās līdz vārtu priekšai, taču ceturtās maiņas uzbrucēja metiens lidoja virsū vārtsargam. Laukuma saimnieki atbildēja pēc trim minūtēm, kad Georgijs Belousovs meta pēc piespēles no aizvārtes, bet ripu cimdā efektīgi savāca Jūakims Ēriksons.

Toties otrajā trešdaļā līdz vārtu guvumam bija jāgaida tikai pusotra minūte. Rīgas "Dinamo" turpināja dominēt iemetienos, un to izmantoja Andris Džeriņš, kurš nekavējoties tika pie metiena no pašas vārtu priekšas, Masaļski pārspējot ar trāpījumu tālajā augšējā stūrī - 1:0! Centra uzbrucējam tas bija 25. vārtu guvums regulārajā čempionātā.

Divas minūtes vēlāk pārsvaru varēja dubultot rīdzinieku otrais virknējums: Villes Leino un Laura Dārziņa saspēle ļāva pie metiena tukšos vārtos tikt Mikam Indrašim, bet viņš nemeta ar pirmo pieskārienu, tādējādi paspēja piesteigties Toljati "Lada" aizsargs. Viņi turpināja kombinēt bez metieniem, tāpat netika realizēts skaitliskais vairākums, un par to nācās samaksāt.

Tieši divas minūtes līdz trešdaļas beigām Ēriks Ševčenko pie saviem vārtiem pazaudēja ripu, sekoja metiens no zilās līnijas, un Vasīlijs Streļcovs vārtu priekšā mainīja ripas trajektoriju, neatstājot Ēriksonam nekādas cerības - 1:1. Arī beidzamajā trešdaļā labākas iespējas radīja Toljati "Lada", bet uzvarētājs pamatlaikā netika noskaidrots. Nepietika arī ar piecām pagarinājuma minūtēm, turklāt arī pēcspēles metienu sērija ievilkās.

Leino divas reizes pēc kārtas apspēlēja Masaļski, taču laukuma saimnieki allaž atbildēja. Bija jāgaida līdz astotajai sērijai, kad Indrašis trāpīja tālajā stūrī, bet Ēriksons tika galā ar čeha Martina Zatjoviča raidījumu. Līdz ar to Rīgas "Dinamo" uzvara ar 2:1, sēriju pagarinot līdz trim panākumiem.

Savukārt Ābolam un Masaļskim, kurš atvairīja 25 metienus un piecus no astoņiem bullīšiem, desmitais zaudējums pēc kārtas. Rīgas "Dinamo" izbraukumu turpinās trešdien pret Georgija Pujaca pārstāvēto Ņižņekamskas "Neftekhimik".