Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Oficiāli: Masaļskis uz pārbaudes laiku pie Ābola

© F64

Kontinentālās hokeja līgas klubam Toljati "Lada", kura treneru korpusu starpsezonā papildināja Artis Ābols, uz pārbaudes laiku pievienojies 35 gadus vecais Latvijas valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis, vēsta "Lada" mājaslapa.


Pagājušo sezonu Edgars Masaļskis sāka Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo", ar kuru bija noslēdzis vienošanos uz diviem gadiem, taču pirms Jaunā gada līgums tika lauzts. 12 regulārā čempionāta spēlēs viņš tika galā ar 87,3% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaida 3,54 ripas. Sekoja pārcelšanās uz Šveices čempionātu un septiņi mači "Ambrì-Piotta" rindās (90,6% un 3,29 ripas).

Lai gan Masaļskis aizvadīja lielisku pasaules čempionātu, glābjot Latvijas valstsvienību no labāko komandu sabiedrības atstāšanas (septiņas spēles, 90,8% atvairīto metienu un 2,97 ielaistās ripas vidēji mačā), tikai tagad izdevies noslēgt jaunu vienošanos.

Šodien Kontinentālās hokeja līgas kluba Toljati "Lada" mājaslapa vēsta, ka ar četru olimpisko spēļu un 14 pasaules čempionātu dalībnieku noslēgts līgums uz pārbaudes laiku. Masaļskis jau pievienojies komandai Ņižņijnovgorodā, kur cīņā par Gubernatora kausu metušās sešas komandas: "Torpedo", "Lada", Ņižņekamskas "Neftekhimik", Ufas "Salavat Yulaev", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Kazaņas "Ak Bars".

Atklāšanas spēlē Toljati "Lada" pēdējā trešdaļā atspēlējās un pagarinājumā ar 3:2 pieveica Ņižņekamskas "Neftekhimik". Pagājušajā sezonā komanda ar 60 spēlēs sakrātajiem 68 punktiem ierindojās 11. vietā Austrumu konferencē, nespējot kvalificēties izslēgšanas mačiem, kas palika 14 punktu attālumā.

Masaļskis laika posmā no 2010. līdz 2013. gadam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas klubu Hantimansijskas "Yugra". Kontinentālajā hokeja līgā viņš aizvadījis 131 maču.

Toljati "Lada" rīcībā ir arī 28 gadus vecais Ivans Kasutins (pārstāvējis Ņižņekamskas "Neftekhimik", Maskavas "Spartak", Kazaņas "Ak Bars", Čehovas "Vityaz", Sanktpēterburgas SKA, Čerepovecas "Severstal" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo"; pagājušajā sezonā 42 spēles, 91,5% atvairīto metienu un 2,16 vidēji spēlē ielaistās ripas) un 28 gadus vecais Aleksejs Semjonovs, kurš Kontinentālajā hokeja līgā piedalījies 32 spēlēs, visas aizvadot Toljati "Lada" rindās.