Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" jauno sezonu sāks savā laukumā pret "Ak Bars"

© F64

Kontinentālā hokeja līga (KHL) šodien apstiprināja astotās sezonas kalendāru. Rīgas "Dinamo" sāks savā laukumā, 25. augustā tiekoties ar spēcīgo Kazaņas "Ak Bars", savukārt 27. datumā "Arēnā Rīga" viesosies Čeropovecas komanda. Sezonas atklāšanas mačā būs armijnieku derbijs - 24. augustā čempionvienība Sanktpēterburga SKA spēkosies ar Krievijas galvaspilsētas CSKA. Tāpat kā pagājušajā sezonā, arī turpmāk piedalīsies 28 klubi (vienīgā izmaiņa - Mitišču "Atlant" vietā spēlēs Maskavas "Spartak").

Kalendārs sabalansēts tā, lai mājas spēļu sērijai sekotu izbraukuma spēles. Kalendārs ir blīvs, taču nevienam klubam mēnesī nebūs vairāk par 13 spēlēm. Pirmdienās ieplānoti vairāki principiāli mači, lai ar televīzijas palīdzību hokeja cienītājiem raisītu īpašu uzmanību.

Regulārajā turnīrā būs trīs pauzes izlašu vajadzībām (2.-8. novembris, 14.-20. decembris, 8.-14. februāris), katra komanda aizvadīs pa 60 mačiem, kopumā iecerētas 840 spēles, regulārā sezona beigsies 18. februārī. Tiek plānots, ka izslēgšanas mači noslēgsies ne vēlāk kā 19. aprīlī.

Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris atklāj, ka Latvijas galvaspilsētas kluba minimālais mērķis ir iekļūšana Gagarina kausa izcīņā. "Sezonas uzdevumus vēl neesam publiskojuši, taču saprotams, ka minimālais uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs, bet tālāk jau viss būs atkarīgs no tā, cik kaujasspējīga būs mūsu komanda - vai izdosies izvairīties no traumām un vai varēsim pastiprināties," norāda Normunds Sējējs.