Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Hokeja fani: cerējām uz Sanktpēterburgu, brauksim uz Maskavu

© F64

Par spīti hokeja fanu vēlmēm atbalstīt nākamgad pasaules čempionātā Latvijas valstsvienību Sanktpēterburgā, pieņemts lēmums, ka Latvijas izlase spēlēs B apakšgrupā un spēles aizvadīs Krievijas galvaspilsētā Maskavā. Daļa no līdzjutējiem jau ir sašļukuši par šādu lēmumu, taču daļa ir gatavi atbalstīt izlasi kaut pasaules malā.

Latvijas hokeja valstsvienība 2016. gada pasaules čempionātā savas apakšgrupas spēles aizvadīs Krievijas galvaspilsētā Maskavā un sacentīsies ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Pasaules čempionāts noritēs no 6. līdz 22. maijam, liecina Latvijas Hokeja federācijas (LHF) oficiālā informācija. Savukārt Sanktpēterburgas grupā savā starpā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Slovākija, Baltkrievija, Francija, Vācija un Ungārija.

Latvijas hokeja fanu vēlmes tika nodotas tālāk, taču diemžēl tās nav ņemtas vērā, Neatkarīgajai teic LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs. No izlases viedokļa – kur būs jāspēlē, tur spēlēs. Protams, gribētos, lai pretim stātos Ungārijas valstsvienība, nevis spēcīgā Kazahstānas izlase, kuru nākamgad atkal solīts pastiprināt ar Kanādas spēlētājiem, atzīst M. Gorbunovs.

«Cerējām uz Sanktpēterburgu. Zinu, ka ļoti daudzi būtu gribējuši braukt uz šo pilsētu. Maskava… Noteikti būs fani, kuri gan politisku, gan citu iemeslu dēļ izlems palikt mājās, nevis doties atbalstīt izlasi, jo zināms, ka tā ir viena no dārgākajām pilsētām. Taču, zinot, cik uzticami Latvijas izlasei ir tās fani, gribētos cerēt, ka arī nākamgad atbalstītāju skaits būs mērāms tūkstošos, nevis simtos,» Neatkarīgajai pauž sporta braucienu organizatore, tūrisma operatora Travel Art LV valdes priekšsēdētāja Inese Krūmiņa.

«Manuprāt, tas ir koks ar diviem galiem. Faniem patiktu mentāli tuvākā Sanktpēterburga – skaista pilsēta, mazāks attālums, eiropeiskums, vietējo cilvēku mentalitāte. Maskavā vienīgais pluss ir grupas sastāvs, kur nav Vācijas un Francijas, kas nekritīs ārā no apakšgrupas, jo organizēs pasaules čempionātu 2017. gadā,» uzskata ilggadēja Latvijas izlases atbalstītāja Ieva Nadziņa. Viņa norāda, ka, iepriekš ar faniem runājot, visi gribējuši braukt uz Sanktpēterburgu. Jo Maskava ir nedraudzīgāka, dārgāka un nekomfortablāka no visiem aspektiem.

«Jebkurā gadījumā braukšu. Lielākā man zināmā daļa fanu domā tāpat. Nav nekādas starpības, kur jābrauc. Mani mazliet vienīgi satrauc Maskavas lielums,» Neatkarīgajai atzīst Īrijas latvietis Imants Mālmanis, kurš vairākus gadus uzmundrina Īrijas latviešus, lai dotos uz pasaules čempionātu hokejā.

«Brauksim! Pat ja tā ir Maskava, tik un tā tas būs foršs piedzīvojums,» Neatkarīgajai uzsver arī grupas Mākoņstūmēji, kura šogad aktīvi muzicēja krodziņā Prāgas Baltie krekli, solists Māris Aizpurietis.