Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

PČH: Beļavskis mainījis sastāvu; gatavojas agresīvai spēlei

© F64

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi pēdējo treniņu, gatavojoties pasaules čempionāta mačam ar Šveici. Treneri maiņu virknējumos pirms šī vakara spēles veikuši visai ievērojamas izmaiņas. Uz vienu no diviem vadošajiem uzbrucēju trijniekiem pacelts Miks Indrašis, kamēr Rodrigo Ābols nopelnījis paaugstinājumu un vakarā spēlēs trešajā maiņā. Aizsardzības pāros izmaiņu nebūs, pirms spēles pauda komandas galvenais treneris Aleksandrs Beļavskis.

„Vēlamies vairāk izmantot Miku Indraši, viņš šovakar spēlēs kopā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu. Esmu apmierināts arī ar Rodrigo Ābola parādīto spēli, tāpēc viņš pacelts uz trešo trijnieku,” lielākās izmaiņas uzbrucēju virknējumos pamatoja Beļavskis.

Tādejādi kopš čempionāta sākuma nemainīgs palicis tikai viens uzbrucēju trijnieks: Kaspars Daugaviņš - Andris Džeriņš - Lauris Dārziņš. Trešajā maiņā pie Rodrigo Ābola spēlēs Roberts Bukarts un savainojumu apārstējušais Mārtiņš Cipulis, bet ceturtajā maiņā cīnīsies Gunārs Skvorcovs, Armands Bērziņš un Kaspars Saulietis. Aizsardzības pāros izmaiņu nebūs, bet vārtu drošība tiks uzticēta Edgaram Masaļskim.

Aizsargu pāri rīta treniņā bija sekojoši: Aleksandrs Jerofejevs - Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš - Kristaps Sotnieks. Oskars Cibuļskis - Maksims Širokovs Māris Jass un Jānis Andersons.

„Pirmās spēles mums bija labs pārbaudījums. Čempionāta turpinājumā spēlēsim ar tā komandām, ar kurām reāli varam cīnīties par uzvarām. Šodienas spēle ir ļoti svarīga. Visi zina, cik punktu ir Šveicei, cik mums,” paskaidroja izlases treneris Kārlis Zirnis, piebilstot, ka Latvijas izlase turpina cīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. „Noteikti jāuzlabo spēle skaitliskajā mazākumā. Tāpat turpināsim runāt arī par disciplīnas ievērošanu. Apzināmies, ka šis mačs mums ir ļoti svarīgs,” paskaidroja Zirnis.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5lJpRYIwYHA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>