Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Skudra: "Latvijas izlase Prāgā, domājams, parādīs skaistu hokeju"

© Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" mūsu izlasei novēl panākumus pasaules čempionātā, kas 1. maijā sāksies Čehijā. Speciālists saglabā cerību, ka Rīgas "Dinamo" būs arī nākamajā sezonā.

"Cītīgi sekoju līdzi Latvijas izlasei. Pēdējos pasaules čempionātos tā radīja labu iespaidu, nemaz nerunājot par Soču olimpiskajām spēlēm. Gribu novēlēt panākumus arī Prāgā! Domāju, ka izlasei viss izdosies, tā parādīs skaistu hokeju un gūs noteiktus panākumus," saka krievu kluba treneris.

Vai iespējams iztēloties, ka pēc dažiem gadiem Pēteris Skudra varētu būt Latvijas izlases galvenais treneris? "Iztēloties jau varu, taču par to es nedomāju. Ja domāšu par to, kur nonākšu pēc gada vai diviem, tad laiks beigt. To sapratu jau tad, kad vēl biju hokejists. Es strādāju reālā laikā. Ja strādāšu labi, tad mana karjera ies uz augšu."

Pirmajos sešos kontrolmačos Latvijas izlasei nav sekmējies ar vārtu gūšanu. Jāņem vērā, ka šogad izlasē nav vairāku svarīgu spēlētāju - NHL uzbrucēji Zemgus Girgensons un Ronalds Ķēniņš, KHL uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kā arī KHL aizsargi Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis. Savainojumu dēļ izkrīt arī Rīgas dinamieši Gints Meija un Miks Indrašis, kurš gan vēl nav atmetis cerību uz pasaules čempionātu. Bez minētajiem spēlētājiem mūsu valstsvienības potenciāls krietni vien samazinās.

Pirms pasaules čempionāta pēdējās divas pārbaudes spēles Latvijas izlase aizvadīs "Arēnā Rīga" - 24. un 25. aprīlī mūsējos eksaminēs Slovākijas valstsvienība.

Treneris izsakās arī par Latvijas galvaspilsētas kluba iespējām nākamajā sezonā. "KHL tēlam svarīgi, lai visas komandas būtu finansiāli stabilas. Šajā ziņā tagad daudzi klubi nav ļoti stabili, tajā skaitā arī Rīgas "Dinamo". Skaidrs, ka bez naudas "Dinamo" nevienam nav interesants," atzīst Pēteris Skudra. "Latvijā mīl hokeju, tas ir sports Nr. 1. Rīgā ir lieliski fani, kuri karsti jūt līdzi savai komandai, līdz ar to "Arēnā Rīga" atmosfēra ir kolosāla. Rīgā vienmēr ir patīkami spēlēt. Tā ir tēla sastāvdaļa. Būtu žēl pazaudēt tādu komandu. Ja nav apstākļu, lai komanda veiksmīgi attīstītos... Līgas tēls nedrīkst ciest. Stabilitāte ir pirmajā vietā. Visi zina, kāda ir ekonomiskā situācija pasaulē. Ceru, ka Rīgas "Dinamo" vadība atradīs izeju no situācijas, lai komanda vērtu turpināt spēlēt KHL. Domāju, ka līga tikai iegūs, ja Latvijas klubs tur spēlēs arī turpmāk."