Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

SKA pēc septiņu gadu gaidīšanas izcīna Gagarina kausu

© Scanpix

Par Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa čempioni kļuvusi Sanktpēterburgas SKA, kas fināla sērijas piektajā spēlē pirmo 14 minūšu laikā guva četrus vārtus un izbraukumā ar 6:1 pārspēja Kazaņas "Ak Bars", svinot panākumu ar 4-1. Uzvarētāju rindās abus svarīgākos vārtus guva kapteinis Iļja Kovaļčuks.

Kontinentālās hokeja līgas čempiones titula iegūšanai Sanktpēterburgas SKA pamatus ielika piektās spēles 73. sekundē, kad zviedru uzbrucējs Jimijs Ēriksons pēc ātras pārejas uzbrukumā izdarīja lielisku metienu no kreisā iemetiena apļa. Realizējot vairākumu, pārsvaru dubultoja komandas kapteinis Iļja Kovaļčuks, kurš izmantoja piespēli no aizvārtes, bet 3:0 panāca Jevgeņijs Dadonovs, kritienā realizējot izgājienu vienatnē pret vārtsargu un kļūstot par Kontinentālās hokeja līgas rekordistu izslēgšanas spēlēs gūtajos vārtos - 15 rezultatīvi raidījumi.

Sanktpēterburgas SKA neapstājās, un 15. minūtes sākumā viesu pārsvars sasniedza četrus vārtus - pēc Alekseja Poņikarovska metiena no distances kļūdījās Kazaņas "Ak Bars" zviedru vārtsargs Anderss Nilsons, ripu izlaižot starp kājsargiem. Lai gan laukuma saimnieki otrās trešdaļas ievadā vienu ripu atspēlēja, Mihailam Gluhovam izceļoties no neērtā satvēriena, tas bija viss.

Nepilnu minūti vēlāk Sanktpēterburgas SKA vēlreiz nodemonstrēja lielisku pāreju no aizsardzības uzbrukumā, komandas kapteinim Kovaļčukam no kreisās malas trāpot tālajā stūrī un pēc piecām ielaistām ripām pieliekot punktu Nilsona vakaram. Viņa vietā stājās 23 gadus vecais Emīls Garipovs, bet tas Kovaļčuka apņēmību nemazināja - Kazaņas "Ak Bars" no 1:6 izglāba tikai vārtu stabiņš.

Atlikušajās 28 minūtēs komandas apmainījās ar vairākiem lieliskiem momentiem, un viesi savu panāca minūti un trīs sekundes pirms pamatlaika, sērijas un sezonas noslēguma, kad Romāna Červenkas mestā ripa tomēr nodevīgi šķērsoja Kazaņas "Ak Bars" vārtu līniju - 6:1 mačā, 4-1 sērijā, un Sanktpēterburgas SKA pēc septiņu gadu gaidīšanas beidzot izcīnīja Gagarina kausu.