Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons nespēlēs vismaz divas nedēļas

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" šodien paziņoja, ka no fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL) izsauc divus uzbrucējus – Filu Varoni un Zaku Dalpi. Pēc rīta treniņa "Sabres" galvenais treneris Teds Nolans atklāja, ka Zemgus Girgensona savainojums nav tik nopietns, lai neļautu latvietim šosezon vēl doties laukumā.

24 gadus vecais uzbrucējs Fils Varone šosezon ir piedalījies septiņās NHL spēlēs, gūstot divus vārtus. Ročestras "Americans" sastāvā Varone ir rezultatīvākais hokejists ar 43 (14+29) punktiem 52 spēlēs. 25 gadus vecais Zaks Dalpe šajā sezonā tikai vienreiz ir spēlējis "Sabres" sastāvā (bez punktiem), bet "Americans" rindās viņš ir labākais vārtu guvējs šosezon (44 spēlēs 16+12).

"Sabres" izsaukums, visticamāk, ir cieši saistīts ar divu vadošo spēlētāju traumām. Bufalo pēdējā mačā pret Kolumbusas "Blue Jackets" savainojumos iedzīvojās gan Zemgus Girgensons, gan Tailers Eniss. Pēc spēles "Sabres" galvenais treners Teds Nolans bija pesimistiski noskaņots par Girgensona izredzēm šosezon vēl doties laukumā, tomēr pēc rīta treniņa, kurā abi savainotie uzbrucēji nepiedalījās, Nolans vēstīja jau nedaudz labākus jaunumus. "Zemgus savainojums ir smags, taču ne tik ļoti, kā mums šķita iepriekš. Labās ziņas ir tās, ka mēs viņu varētu redzēt laukumā jau pirms šīs sezonas beigām," atklāja Nolans. Attiecībā uz Enisu "Sabres" treneris atklāja, ka šīs nakts spēle uzbrucējam ies secen, taču pēc tam viņa atgriešanās būs atkarīga no atveseļošanās procesa (savainojums neesot nopietns).

"The Associated Press", atsaucoties uz Nolana teikto, ziņo, ka Girgensons nespēlēs vismaz divas nedēļas. Naktī uz rītdienu "Sabres" aizvadīs nākamo maču, uzņemot Ronaldu Ķēniņu un Vankūveras "Canucks". Bufalo komandas pēdējā spēle regulārajā sezonā notiks 11. aprīlī.