Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pēdējā spēlē ielaiž septiņus vārtus pēc kārtas

© f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" septītās sezonas pēdējā spēlē pirmo deviņu minūšu laikā divas reizes realizēja vairākumu, izceļoties Mikam Indrašim un Gintam Meijam, tomēr turpinājumā ielaida septiņas ripas pēc kārtas un ar 2:7 atzina Mitišču "Atlant" pārākumu, finišējot 12. vietā Rietumu konferencē.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pēdējo spēli regulārajā čempionātā sāka ar diviem realizētiem vairākumiem un izvirzīšanos vadībā ar 2:0 devītajā minūtē. Rezultātu atklāja komandas labākais snaiperis Miks Indrašis, kurš pēc Kaila Vilsona piespēles ar metienu no neērtā tvēriena realizēja izgājienu vienatnē pret Mitišču "Atlant" vārtsargu Ati Engrēnu, bet pārsvaru dubultoja Gints Meija, kurš pēc aizsarga Čeja Genoveja pauzes un piespēles trāpīja tukšos laukuma saimnieku vārtos.

Taču 17 sekundes pirms pirmās trešdaļas noslēguma mājinieki deficītu samazināja līdz minimumam, no vārtu priekšas skaitlisko pārsvaru izmantojot aizsargam Antonam Babčukam, kurš guva sestos vārtus 20 spēlēs. Bet tas bija tikai sākums, jo mača turpinājumā Mitišču "Atlant" guva vēl sešus vārtus pēc kārtas, svinot panākumu ar 7:2. Neizšķirtu 22. minūtē panāca Igors Ļevickis, kurš vārtu priekšā apsteidza Robertu Bukartu.

66 sekundes vēlāk laukuma saimniekus vadībā izvirzīja Artjoms Černovs, kurš pēc Metjū Gilroja metiena no zilās līnijas vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma trajektoriju, izmantojot Kristapa Sotnieka nopelnīto noraidījumu. Bet Mitišču "Atlant" pārsvaru 24. minūtē dubultoja Andrejs Taratuhins, kurš tika aizmirsts Rīgas "Dinamo" vārtu priekšā un viegli izrēķinājās ar Džefu Delorjē.

Rīgas "Dinamo" izpildījumā bija vairāki uzplaiksnījumi, tostarp otrās trešdaļas noslēgumā, kad sāncenšus aizsardzības zonā izdevās noturēt ilgāk par divām minūtēm, Linusam Videlam no vārtu priekšas trāpot pa pārliktni. Tomēr noslēdzošajās 20 minūtēs pārsvars atkal piederēja laukuma saimniekiem, kuri guva trīs bezatbildes vārtus un neizmantoja soda metienu.

44. minūtē Delorjē netika galā ar Vitālija Novopašina metienu no distances, pēc divām minūtēm Taratuhins vēlreiz bija precīzs no pašas vārtu priekšas, bet 51. minūtē Ņikita Sošņikovs izmantoja Aleksandra Jerofejeva pārkāpumu un soda metienā izrēķinājās ar Rīgas "Dinamo" kanādiešu vārtsargu, panākdams 7:2. Nepilnas divas minūtes pirms sezonas beigām identiska iespēja pēc Milana Jurčinas noteikumu pārkāpuma tika dota Vjačeslavam Ļeščenko, bet šoreiz duelī virsroku ņēma Delorjē pacietība un meistarība.

Tādējādi Rīgas "Dinamo" septīto sezonu noslēdza Rietumu konferences 12. pozīcijā, no priekšā esošās Podoļskas "Vityaz" atpaliekot par viena punkta tiesu, kuru tā nopelnīja šovakar par zaudējumu pagarinājumā Kontinentālās hokeja līgas regulārā čempionāta uzvarētājai Maskavas CSKA. Līdz dalībai izslēgšanas spēlēs rīdziniekiem pietrūka 11 punktu jeb vismaz četri panākumi.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Džefs Delorjē (Jakubs Sedlāčeks); Krišjānis Rēdlihs - Mārtiņš Porejs, Čejs Genovejs - Milans Jurčina, Kristaps Sotnieks - Aleksandrs Jerofejevs, Ralfs Grīnbergs; Broks Troters - Linuss Videls - Miķelis Rēdlihs, Lauris Dārziņš - Kails Vilsons - Miks Indrašis, Rodrigo Ābols - Andris Džeriņš - Gints Meija, Kaspars Saulietis - Māris Bičevskis - Gunārs Skvorcovs, Roberts Bukarts.