Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" uzņems rietumu pēdējā vietā esošo "Slovan"

© f64

Trešo mājas spēli piecu dienu laikā aizvadīs Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas šovakar pulksten 17:00 uzņems Rietumu konferences pēdējās vietas īpašnieci Bratislavas "Slovan", kura 2015. gadā aizvadītajos desmit mačos izcīnījusi tikai divus panākumus.

Situācija Kontinentālās hokeja līgas Rietumu konferences kopvērtējumā ir nokaitētāka nekā jebkad iepriekš: septītajā vietā esošo "Sochi" no 13. pozīciju ieņemošās Čerepovecas "Severstal" šķir nieka pieci punkti. Juceklim pa vidu atrodas arī Rīgas "Dinamo", kas pēc piektdien piedzīvotā sāpīgā zaudējuma pret Zagrebas "Medveščak", kad kanādiešu vārtsargs Džefs Delorjē nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika noslēguma sāncenšiem uzdāvināja uzvaras vārtus (1:2), ar 52 spēlēs sakrātajiem 68 punktiem ieņem devīto pozīciju. Lai gan priekšā esošās "Sochi" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ir tikai trīs un divu punktu attālumā, abām komandām ir viena spēle rezervē.

Tādēļ Rīgas "Dinamo" vairs nedrīkst kļūdīties, un šovakar pretiniekos būs komanda, pret kuru jāizcīna trīs punkti, jo Bratislavas "Slovan" ar 59 punktiem atrodas Rietumu konferences pēdējā vietā, turklāt šogad desmit spēlēs izcīnījusi tikai divas uzvaras: 10. janvārī 2:0 izbraukumā pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un 28. janvārī 2:1 pēcspēles metienos viesos pret Sanktpēterburgas SKA. Pēdējā mačā "Slovan" ar 0:4 atzina Helsinku "Jokerit" pārākumu, septīto reizi sezonā paliekot sausā, un tas ir dalīts sliktākais rādītājs Kontinentālajā hokeja līgā.

Taču Bratislavas "Slovan" 52 spēlēs guvusi par trim vārtiem vairāk nekā Rīgas "Dinamo" - 120 pret 117. Komandas labākais snaiperis ir četras Nacionālās hokeja līgas vienības pārstāvējušais Ladislavs Naģs, kurš sāncenšu vārtsargus pārspējis 20 reižu. Likumsakarīgi, ka 35 gadus vecais slovāku veterāns ir arī komandas rezultatīvākais spēlētājs - 36 punkti 43 spēlēs, tuvāko sekotāju slovēni Roku Tičaru, kurš piedalījies 51 mačā, apsteidzot par 11 punktu tiesu.

Desmit gūto vārtu robežai pārkāpuši arī Tomāšs Netīks, Milans Bartovičs, Vāclavs Nedorosts un amerikānis Mets Merlijs, kurš Eiropā (Krievijā, Šveicē, Zviedrijā, Horvātijā un Slovākijā) spēlē kopš 2008. gada. Savukārt starp aizsargiem tikai diviem spēlētājiem izdevies sasniegt desmit punktu atzīmi: ar 19 līderis ir Mihals Sersens, kuram deviņu punktu atstatumā seko Ivans Baranka. Taču daudzsološi sevi Bratislavas "Slovan" rindās pieteicis kanādietis Kems Barkers, kurš desmit spēlēs izdarījis septiņas piespēles.

Sešās no desmit janvārī aizvadītajām spēlēm Bratislavas "Slovan" vārtus sargāja zviedrs Juhans Beklunds, kurš sezonā piedalījies 28 cīņās, atvairot 91,4% sāncenšu metienu, vidēji spēlē ielaižot 2,19 ripas un divas reizes cietoksni nosargājot neskartu. Divas sausās spēles ir arī Jaroslava Janusa kontā, kurš 25 spēlēs ticis galā ar 89,1% pretinieku raidījumu un vidēji spēlē ielaidis 3,01 ripu.

Jāizceļ, ka "Slovan" rindās laukumā devušies pieci vārtsargi: vēl 19 gadus vecais Deniss Godla (118 minūtes), 20 gadus vecais Samuels Barošs (52 minūtes) un kanādietis Davids Lenevjē (astoņas minūtes), kurš tika galā tikai ar diviem no septiņiem Sanktpēterburgas SKA metieniem.

Piecu mājas spēļu sērijā Rīgas "Dinamo" atlikušas divas spēles pret komandām no Austrumu konferences: ceturtdien pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" un sestdien pret Čeļabinskas "Traktor". Punkts regulārajam čempionātam tiks likts ar piecām cīņām izbraukumā: Sanktpēterburgas SKA (11. februārī), Bratislavas "Slovan" (18. februārī), Zagrebas "Medveščak" (20. februārī), Minskas "Dinamo" (22. februārī) un Mitišču "Atlant" (24. februārī).