Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pieveic "Slovan"

© F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē šovakar Rīgas "Dinamo" savā laukumā ar 1:0 pēcspēles metienos uzvarēja Bratislavas "Slovan". Vienīgo bullīti iemeta Linuss Videls. Rīdziniekiem tā bija trešā uzvara pēc kārtas.

Jau divas dienas pēc pievienošanās Rīgas "Dinamo" mača pieteikumā tika iekļauts rīdzinieku jaunpienācējs Džefs Delorjē, taču šoreiz 30 gadus vecais kanādiešu vārtsargs tika atstāts rezervē. Vietu vārtos ieņēma Jakubs Sedlāčeks, bet Edgars Masaļskis palika ārpus pieteikuma.

Mačs sākās ar lielāku "Slovan" hokejistu aktivitāti, taču Rīgas klubam talkā nāca pretinieku noraidījumi. Gints Meija un Čejs Genovejs nopelnīja divas secīgas iespējas "Dinamo" vairākumam – rīdzinieki nopietni apdraudēja viesu vārtus, taču bez rezultāta. Pirmajā periodā "Dinamo" tika arī pie trešā vairākuma, taču kopumā "Slovan" pietiekami veiksmīgi darbojās aizsardzībā, un viesu vārtos labi spēlēja Johans Baklunds, atvairot visus 14 metienus.

Otrajā periodā pirmo reizi mazākumā nonāca "Dinamo", un arī turpinājumā arvien vairāk darba bija Sedlāčekam. Arī rīdzinieku vārtsargs demonstrēja stabilu sniegumu, tikmēr "Dinamo" uzbrukumā vairākas lieliskas iespējas bija Kailam Vilsonam – kanādiešu uzbrucējs tomēr nespēja atklāt rezultātu. Arī trešajā periodā vārti netika gūti, un abas komandas pelnīti tika pie vismaz viena punkta. Trešajā trešdaļā metienu un vārtu gūšanas iespēju bija ārkārtīgi maz, komandas spēlēja diezgan piesardzīgi.

Papildlaikā abas komandas sarūpēja spraigu spēli. Jau pirmajā minūtē uz noraidīto soliņu devās Milans Jurčina, taču "Slovan", spēlējot četratā pret trim rīdziniekiem, praktiski nespēja izveidot bīstamas epizodes. Papildlaika pēdējās sekundēs izcils moments bija Robertam Bukartam, taču ripa trāpīja pa vārtu stabu.

Pēcspēles metienos vienīgais precīzais mēģinājums padevās Linusam Videlam, bet Sedlāčeks atvairīja visus trīs pretinieku metienus. Visā spēlē čehu vārtsargs tika galā ar 28 pretinieku metieniem un ar otro sauso spēli sezonā palīdzēja "Dinamo" pagarināt uzvaru sēriju līdz trijām.