Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons veiksmīgi cīnās kopā ar "Sabres" un izcīna otro uzvaru

© Scanpix

Bufalo "Sabres" svinēja savu otro uzvaru jaunajā NHL sezonā, viesos ar 2:1 pieveicot Sanhosē "Sharks". Pirmo vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Zemgus Girgensons, kuram šis bija trešais punkts sezonā (2+1).

Bufalo "Sabres" sezonas sākumā bija uzņēmusi drošu kursu uz pagājušās sezonas vietu turnīra tabulā, uzvarot tikai vienā no astoņām spēlēm. Devītajā mačā tā satikās ar Sanhosē "Sharks", un tā bija īpaša tikšanās Bufalo vārtsargu trenerim Artūram Irbem, kurš tieši "Sharks" sastāvā pirms 20 gadiem pieteica sevi kā NHL līmeņa vārtsargu.

Pirmajos divos periodos gan "Sabres" vārtsargs Mihals Noivirts, gan Alekss Staloks bija Irbes labāko gado cienīgi un palika nepārspēti, tiesa, taisnības dēļ jāatzīst, ka nemaz tik bieži viņiem glābt nenācās. "Sabres" pirmajās 40 minūtēs izdarīja vien deviņus metienus, bet "Sharks" - 14.

Zemgum Girgensonam bija divas labas iespējas spēles sestajā minūtē, kad viņš viena uzbrukuma laikā divreiz no vārtu priekšas mēģināja iebīdīt ripu vārtos. Vienreiz ripa atleca atpakaļ laukumā, otrreiz tieši vārtsarga kājsargos. Girgensons perioda beigās arī tika puslīdz ātrā uzbrukumā, bet izvēlējās mest no distances un nesekmīgi.

Spēlē arī bija maz noraidījumu, taču pēc Rasmusa Ristolainena došanās uz sodīto spēlētāju soliņu "Sabres" četrinieks, ieskaitot Girgensonu, tika iespiests zonā uz visu mazākuma laiku un pie nomaiņas netika. "Sharks" arī gandrīz izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, taču Patriks Marlo nedaudz saminstinājās, un Girgensons viņu aizstūma bortā. Otrā perioda beigās vairākumu ieguva Bufalo, taču pieļāva kļūdu viduszonā un tikai ar noteikumu pārkāpumu apturēja "Sharks" uzbrukumu trīs sekundes pirms perioda beigām.

Pēc šo noraidījumu izciešanas "Sabres" beidzot izdevās atklāt spēles rezultātu, kad vārtus guva Koudijs Hogsons. Saspēli iesāka Girgensons, kurš nogādāja ripu aizvārtē Drū Stefordam, kurš vārtu priekšā atrada Hogsonu. "Sharks" drīz vien iekrita vēlreiz, kad Staloks nenoturēja ripu, un īstajā vietā patrāpījās Nikolā Delorjē, turklāt pirmo punktu NHL karjerā guva Sems Reinhārts.

Taču tā jau nebūtu "Sabres", ja viss beigtos tik vienkārši - jau nākamajā uzbrukumā Brents Bērnss ar tālu metienu pārspēja Noivirtu un panāca 1:2. Drīz "Sharks" vēlreiz iedabūja ripu Noivirta vārtos, taču šoreiz pēc tiesneša svilpes, līdz ar to rezultāts nemainījās. Pamazām gan pārsvars arvien vairāk nosvērās mājinieku pusē, kamēr Teda Nolana komanda centās pieķert pretiniekus pretuzbrukumos. "Sharks" jau pusotru minūti pirms pamatlaika beigām atstāja savus vārtus tukšus, un visu šo pusotru minūti laukumā bija arī Girgensons, palīdzot komandai nosargāt uzvaru. Bufalo šī bija septītā uzvara pēc kārtas pār "Sharks".

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 21 minūti un 24 sekundes, kas bija pārliecinoši ilgākais laiks uzbrucēju vidū. Viņš izcēlās ar pieciem spēka paņēmieniem, diviem metieniem pa vārtiem, pozitīvu lietderības koeficientu plus viens un vienu bloķētu metienu, tiesa, uzvarēja tikai 25% iemetienu. Šodien izdarītā rezultatīvā piespēle bija viņa trešais punkts sezonā (2+1) un 25. NHL karjerā (10+15).

Sanhosē "Sharks" - Bufalo "Sabres" 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Vārti: 43:43 Hogsons (Stefords, Girgensons) 0:1 45:57 Delorjē (Makormiks, Reinhārts) 0:2 46:10 Bērnss 1:2

Metieni: 30:15

Soda minūtes: 6:4

Vārtsargi: Aleks Staloks - Mihals Noivirts

Spēles trīs zvaigznes: 1. M. Noivirts (BUF) 2. N. Delorjē (BUF) 3. M. Vēbers (BUF)