Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" nākamā cīņa pret Bārtuli un "Barys"

© f64

Pēc deviņu dienu prombūtnes savā laukumā atgriezīsies Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pulksten 17:00 uzņems Latvijas izlases aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Astanas "Barys" no Kazahstānas. Tam, vai rīdziniekiem izdosies izcīnīt otro uzvaru pēdējos deviņos mačos, līdzi sekojiet kanāla TV6 piedāvātajā tiešraidē.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" mājās pēdējoreiz spēlēja 10. oktobrī, kad, pateicoties Laura Dārziņa piespēlei, rezultatīvajam metienam mazākumā un uzvaras vārtiem, nervozā cīņā ar 4:3 noturēja panākumu pret Zagrebas "Medveščak", pārtraucot piecu neveiksmju sēriju. Taču divās spēlēs izbraukumā punktu bagāžu neizdevās papildināt: ielaižot 57. minūtē, nelaimīgs 1:2 pret labāko komandu līgā Sanktpēterburgas SKA, bet trešdien sekoja divas neizteiksmīgas trešdaļas un 2:5 pret Helsinku "Jokerit".

Arī Astanas "Barys" pēdējo maču aizvadīja Somijas galvaspilsētā, vietējā "Jokerit" pārākumu atzīstot ar 2:4. "Gribu apsveikt pretiniekus ar uzvaru, komanda spēlēja labi. Bija redzams, ka gatavojās: gandrīz neitralizēja mūsu pirmo virknējumu. Jā, beigas izdevās iemest, bet kopumā "Jokerit" bija gatavs mūsu spēlei. Daudz neizdevās, tāpēc cerēsim, ka nākamajā spēlē izdosies," pēcspēles preses konferencē sacīja "Barys" galvenais treneris Andrejs Nazarovs.

Regulārā čempionāta ietvaros komandas tikušās 12 reižu, Kazahstānas vienībai gūstot 40 vārtus un izcīnot septiņus panākumus. Taču galvenie treneri - Nazarovs un Artis Ābols - uzvaras dalījuši uz pusēm: piecas pret piecām. Viņi tikās arī pagājušās sezonas izslēgšanas spēlēs, kad Nazarovs atradās pie Doņeckas "Donbass" stūres un pirmajā kārtā svinēja panākumu septiņās spēlēs.

Astanas "Barys" pirmais virknējums sastāv no Ziemeļamerikas spēlētājiem. Aizsargu pāri veido Kazahstānas pasi ieguvušais Kevins Dalmens, kurš sešās spēlēs guvis četrus vārtus un sakrājis septiņus punktus, un amerikānis Maiks Landīns, kura kontā 11 piespēles un 13 punkti 19 mačos. Uzbrukumā spēlē Dastins Boids (11+13 17 mačos), Naidžels Douss (13+8 19 spēlēs) un Brendons Bočenskis (6+15 19 mačos); visi atrodas starp Kontinentālās hokeja līgas 20 rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Un tā ir lielākā Kazahstānas komandas problēma. Piemēram, otrajā uzbrucēju trio spēlējošie Dmitrijs Upers, Konstantīns Rudenko un Romāns Starčenko kopā guvuši tikai 17 punktus jeb mazāk nekā jebkurš no pirmās maiņas spēlētajiem individuāli. Savukārt vairāk par diviem vārtiem vēl guvuši tikai Nikolajs Antropovs un Konstantīns Puškarjovs.

Starp aizsargiem ar rezultatīviem metieniem bez Dalmena un Landīna izcēlušies arī Jevgeņijs Blohins, Maksims Semjonovs un Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis, kuram tas ir vienīgais rezultativitātes punkts 11 spēlēs. Viņš izcēlās 30. septembrī, kad 53. minūtē no otra laukuma gala iemeta ripu tukšajos Hantimansijskas "Yugra" vārtos, tobrīd dubultojot pārsvaru un gūstot uzvaru nesošos vārtus. Vidēji spēlē Bārtulis laukumā pavada 22 minūtes un 56 sekundes, atpaliekot tikai no abiem Ziemeļamerikas spēlētājiem. Pret Rīgas "Dinamo" Bārtulis laukumā devies 15 reizes, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Astanas "Barys" vārtos pārliecinošs pirmais numurs ir slovāks Jāns Laco, kurš 18 spēlēs atvairījis 92,8% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaidis 2,37 ripas, divas reizes cietoksni nosargājot neskartu. Tikmēr tikai 98 minūtes Kazahstānas kluba vārtus sargājis 26 gadus vecais Aleksejs Ivanovs, kurš atvairījis 96,4% pretinieku raidījumu.

Spēle starp Rīgas "Dinamo" un Astanas "Barys" sāksies pulksten 17:00, un tiešraidi piedāvās kanāls TV6. Otrdien rīdzinieki uzņems citu Latvijas izlases aizsargu Artūru Kuldu un Ufas "Salavat Yulaev", bet ceturtdien cīņa pret Omskas "Avangard". Pēc tam nākamā mājas spēle tikai 14. novembrī.