Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons un "Sabres" atkal sausā

© Scanpix

142 minūtes un sešas sekundes jeb vairāk nekā divas spēles bez vārtu guvumiem palikusi latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas vienība Bufalo "Sabres", kas šonakt savā laukumā ar 0:4 atzina Bostonas "Bruins" pārākumu. Mūsējais laukumā pavadīja 19:22 minūtes, kas bija otrais ilgākais laiks starp laukuma saimnieku uzbrucējiem.

Bostonas "Bruins" kļuva par Nacionālās hokeja līgas pagājušās sezonas regulārā čempionāta uzvarētāju, taču jaunās sezonas ievads nebija izdevies - vien divas uzvaras sešās spēlēs, problēmas ar vārtu gūšanu un sāpīga neveiksme pret niknāko un nīstāko konkurenti Monreālas "Canadiens". Tomēr uzvaras izcīnīšana izbraukumā pret Bufalo "Sabres" lielas problēmas nesagādāja.

Rezultātu desmitajā minūtē, gūstot pirmos vārtus sezonā, ar plaukstas metienu no zilās līnijas atklāja aizsargs Dagijs Hamiltons, bet nepilnas četras minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Bostonas "Bruins" kapteinis Zdeno Hāra, kurš ripu sāncenšu vārtos iešāva no kreisā iemetiena apļa.

Bufalo "Sabres" atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem, tomēr lielisks bija pretinieku otrais vārtsargs zviedrs Niklass Svedbergs. Turklāt arī otrajā trešdaļā viesi guva divus vārtus, pārsvaru palielinot līdz 4:0.

Pēc Davida Krejči uzvarētā iemetiena Torijs Krugs izdarīja asu plaukstas metienu, bet 35. minūtē izcēlās arī Bostonas "Bruins" uzbrukums, Karlam Soderbergam izmantojot piespēli no aizvārtes.

Tādējādi Bufalo "Sabres" piedzīvoja otro zaudējumu divās dienās, turklāt pretinieku vārtus nav izdevies atslēgt jau 142:06 minūtes. Priekšpēdējā minūtē laba iespēja pretuzbrukumā bija latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, taču atkal ripas ceļā bija Svedbergs, kurš aizvadīja pirmo sauso spēli karjerā.

Zemgus Girgensons kopumā izdarīja četrus metienus, kas kļuva par dalītu labāko rādītāju mājinieku rindās. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 19 minūtes un 22 sekundes, un starp Bufalo "Sabres" uzbrucējiem ilgāk spēlēja tikai Drū Stefords (19:40).

Girgensons nepilnas sešas minūtes spēlēja arī skaitliskajā vairākumā, tomēr tas atkal bija viens no laukuma saimnieku klupšanas akmeņiem: netika izmantota neviena no septiņām iespējām, bet šajā sezonā Bufalo "Sabres" vairākumā nav guvusi nevienus vārtus, lai gan bijušas 22 iespējas.

Ar diviem punktiem Bufalo "Sabres" ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē, turklāt nākamajā nedēļā situācija nekļūs vieglāka, jo priekšā smags izbraukums uz rietumiem: jāspēlē pret Anaheimas "Ducks", Stenlija kausa čempioni Losandželosas "Kings" un Sanhosē "Sharks". Savā laukumā "Sabres" atgriezīsies 30. oktobrī, kad vēlreiz uzņems Bostonas "Bruins".