Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

Girgensons lepojas ar Teda Nolana paveikto

© Sportacentrs

Bufalo pilsētas radio "WGR 550" šodien viesojās Latvijas hokejists Zemgus Girgensons, kurš atklāja, ka ASV sācis pievērst daudz uzmanību amerikāņu futbolam un ir kļuvis par Bufalo "Bills" līdjzutēju, kā arī uzsvēra Teda Nolana lomu komandas sagatavošanā.

"Jā, tā ir taisnība, ka esmu Bufalo "Bills" līdzjutējs," saka Zemgus Girgensons. "Par tādu gan kļuvu lēnām - kad ierados Amerikā, sāku skatīties amerikāņu futbolu, bet "Bills" bija tuvākā komanda. Biju gan uz sezonas atklāšanas spēli, pēc tam vēl uz pāris mačiem."

"Šī ir izvērtusies par jautru un aizraujošo treniņnometni, noteikti daudz interesantāka nekā iepriekšējās sezonas sākumā. Puišos vairs nav tik liela satraukuma par to, vai tiks sastāvā vai netiks, bet gan vairāk koncentrējas uz savas spēles uzlabošanu," latviešu hokejists raksturo gatavošanos jaunajai sezonai.

Girgensons nenoliedz, ka šī gada treniņnometnē atšķirību rada Teda Nolana klātbūtne: "Viņš ļoti labi spēj motivēt spēlētājus. Nolana vadībā katrs cīnās tik, cik vien spēj. Tas ir patiešām iespaidīgi, ko viņš spēj paveikt komandas ģerbtuvēs."

Vaicāts par to, kuros spēles aspektos viņam nepiešams uzlabot sniegumu, Girgensons atbild, ka noteikti jāpieliek aizsardzībā: "Lai būtu iespējams gūt panākumus, noteikti ir nepieciešams labāk darboties aizsardzībā."

Bufalo "Sabres" pirmssezonas kalendārā atlikušas vēl divas spēles - šonakt pret "Capitals" un parīt pret "Hurricanes", savukārt jaunā sezona tiks atklāta 9. oktobrī ar maču pret Kolumbusas "Blue Jackets". Jāatgādina, ka pagājušajā sezonā "Sabres" ieņēma pēdējo vietu NHL, bet Teds Nolans komandas vadību pārņēma sezonas gaitā.