Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" pēc spraigas cīņas padodas "Jokerit"

© f64

Izdarot divas reizes vairāk metienu nekā sāncenši, zaudējumu piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas Helsinkos divas reizes izvirzījās vadībā, bet izšķirošos vārtus ielaida 26 sekundes pirms noslēguma, ar 2:3 atzīstot "Jokerit" pārākumu. Rīdzinieku rindās izcēlās Miks Indrašis un Gints Meija, bet Māris Bičevskis izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" vārtos pēc trīs spēļu izlaišanas atgriezās pieredzējušais Edgars Masaļskis, taču ievadā viņam nebija pārāk daudz darba - 128. sekundē Helsinku "Jokerit" kļūdījās aizsardzības zonā, Gints Meija piespēlēja Mikam Indrašim, kurš izvēlējās nevis metienu tukšos vārtos, bet gan atdot ripu partnerim. Tomēr tā atsitās pret laukuma saimnieku vārtsargu Riku Heleniusu un kuriozi atrada ceļu Somijas komandas vārtos - Indrašim otrais vārtu guvums divās spēlēs, "Dinamo" vadībā ar 1:0.

Astotajā minūtē rīdziniekiem nācās samaksāt par Marcela Hosas neizmantoto izgājienu vienatnē pret vārtsargu un 43 sekundes ilgo nerealizēto vairākumu četratā pret trim - Māra Bičevska noraidījuma laikā pie atlēkušās ripas tika un 12. vārtus 11 mačos guva somu uzbrucējs Niklass Hagmands, kurš panāca izlīdzinājumu. Turklāt arī otrā trešdaļa risinājās līdzīgā garā - Rīgas "Dinamo" sāka azartiski, izvirzījās vadībā, bet pārsvaru atdeva.

25. minūtē dinamiešu pārsvars bija tik nospiedošs, ka Helsinku "Jokerit" galvenais treneris Erka Vesterlunds izšķīrās par labu pusminūtes pārtraukumam. Taču iespaidīgākais tikai sekoja - piecas minūtes vēlāk Miķelis Rēdlihs pēc metiena tika pie atlēkušās ripas, sākās drūzmēšanās vārtu priekšā, kurā labāki bija Rīgas "Dinamo" spēlētāji, kamēr Heleniuss pazaudēja nūju un vienu cimdu. Sekoja metieni no distances, bet laukuma saimnieki izglābās, izdarot pārmetienu.

Divas minūtes vēlāk Rīgas "Dinamo" spiediens beidzot vainagojās panākumiem - Meija pēc sava metiena no distances izcīnīja atlēkušo ripu, apslidoja somu vārtus un panāca 2:1. Tomēr divas ar pusi minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Helsinku "Jokerit" atspēlējās, ar spēcīgu plaukstas metienu no distances izceļoties aizsargam Oskari Korpikari.

Noslēdzošajā trešdaļā uzbrukuma smailē nonāca Pjotrs Ščastļivijs, Meija, Krišjānis Rēdlihs, Indrašis nerealizēja izrāvienu vienatnē pret vārtsargu, bet pēc cīņas vārtu priekšā Lauris Dārziņš trāpīja pa stabu. Taču pēdējais vārds piederēja mājiniekiem - ja ar Petra Koukala un Hagmana metieniem galā tika Masaļskis, tad 26 sekundes pirms pamatlaika noslēguma uzvaru Helsinku "Jokerit" nodrošināja aizsargs Topi Jākola. Pieslēdzies pretuzbrukumam, viņš saņēma teicamu Stīva Mozesa piespēli un trāpīja tuvajā stūrī.

Tādējādi Helsinku "Jokerit" izcīnīja uzvaru ar 3:2, lai gan Rīgas "Dinamo" izdarīja divreiz vairāk metienu - 38 pret 19. Rīdzinieki izbraukumu turpinās trešdien pret Bratislavas "Slovan", bet piektdien Horvātijā spēkosies ar Zagrebas "Medveščak".