Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Hokejs

"Dinamo" ātri zaudē vārtus, taču svin smagu uzvaru

© f64

Rīgas „Dinamo” komanda šovakar „Arēnā Rīga” uzsāka trīs Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) mājas spēļu sēriju, tiekoties ar kaimiņiem konferences turnīra tabulā Mitišču „Atlant” hokejistiem. Vārtus zaudējuši jau 76. spēles sekundē, rīdzinieki tomēr prata atspēlēties, un svinēja panākumu ar rezultātu 4:2.

Piedzīvojis trīs zaudējumus četrās spēlēs, Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar atgriezās uz sava ledus, lai ar spēli pret Mitišču "Atlant" ievadītu šonedēļ paredzēto trīs maču sēriju. Arī sāncenši zaudējuši trīs no pēdējām četrām cīņām, arī sāncenši septiņās spēlēs sakrājuši astoņus punktus. Interesantas izmaiņas Rīgas "Dinamo" sastāvā pirms mača ar „Atlant” bija veikuši Rīgas komandas treneri. Ārpus pieteikuma bija atstāts Mārtiņš Cipulis (esot neliels savainojums), kurš šosezon ir izcēlies ar diviem vārtu guvumiem, bet pirmajā uzbrucēju trijniekā atkalredzēšanos piedzīvoja Lauris Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, kuriem pa vidu (centrā) spēlēja zviedrs Linuss Videls. Abi pēdējie šosezon ar vārtu guvumiem vēl nebija izcēlušies.

Mača sākums rīdziniekiem nebija veiksmīgs. Neveiksmīga spēle laukuma viduszonā, ko izmantoja viesi. Lieliska Jaroslava Dibļenko tālā piespēle, Mihails Gluhovs ripu pāradresē Igoram Radulovam, kuram atliek vien raidīt ripu Jakuba Sedlāčeka sargātajos vārtos – 1:0. Trešdaļas turpinājumā abas komandas grēkoja ar noraidījumiem, un vienā no šādām epizodēm mūsējie viesus sodīja. Lieliska vairākuma izspēle, kuru ar precīzu metienu, nepilnas piecas minūtes līdz pirmās spēles daļas beigām, noslēdza Lauris Dārziņš, un viņa prieks bija neizmērojams, lieliski parādot, cik smags šis sezonas sākums ir Laurim. Jāuzteic arī Laura partneri Videls un Miķelis Rēdlihs, kuri paveica lielisku darbu vārtu priekšā – 1:1. Atlikušajā trešdaļas laikā vārti vairs gūti netika.

17 otrās trešdaļas sekundes rīdziniekiem vēl bija jāspēlē četratā pret pieciem viesiem, jo noraidīts tobrīd vēl bija Milans Jurčina, taču jau pēc brīža atkal pārkāpums visiem. Lai gan skaitliskajā vairākumā mūsējie darbojās simpātiski, Ate Engrēnu pārspēt otrreiz mūsējiem neizdevās. Mirkli vēlāk pretinieku savā zonā lieliski apzaga Gunārs Skvorcovs, uzreiz raidot ripu pavisam nedaudz virs Engrēna pleca, un tā lidoja vārtu tīklā. Rīdzinieku ceturtā maiņa šodien savu darbiņu darīja lieliski, un tika atalgota ar vārtu guvumu – 2:1. Pēc vārtu zaudējuma „Atlant” komanda centās griezt karuseļus ap Sedlāčeka vārtiem, taču čehs darbojās precīzi. Otrā laukuma galā tikmēr vārtu staba izturību pārbaudīja Dārziņš… šoreiz nekā. Spēlējot skaitliski vienādos sastāvos, „Atlant” pārsvars nopietni pieauga, taču melni mākoņi vēl vairāk virs rīdzinieku galvām savilkās brīdī, kad savu otro divu minūšu noraidījumu nopelnīja Jurčina. Viss beidzās labi, vispirms rīdzinieki noturējās četratā pret pieciem viesiem, bet atgriežoties uz ledus Jurčina saņēma precīzu piespēli no Jura Upīša un guva arī savus pirmos vārtus „Dinamo” kreklā. Šie bija tā sauktie „vāti ģērbtuvē” (septiņas sekundes līdz trešdaļas beigām) - 3:1.

Trešā spēles trešdaļa izvērtās visai asiņaina. Rīdzinieki spēlēja labi, taču pretinieki ar to nebija mierā. Vispirms ripa pa seju trāpīja Laurim Dārziņam, un viņš bija spiests pamest ledus laukumu, bet mirkli vēlāk no Radulova rupjības cieta Andris Džeriņš. Pēc šīs rupjības viesi mazākumā palika uz piecām minūtēm, bet Radulovs devās uz ģērbtuvēm. To izmantoja Marsels Hosa, kurš pēc Pjotra Ščastļivija un Čejsa Genoveja piespēlēm realizēja skaitlisko vairākumu – 4:1. Trīs vārtu pārsvaru gan rīdziniekiem nosargāt neizdevās. Ondržejs Nemecs arī skaitliskajā mazākumā pamanījās noorganizēt vārtu guvumu – 2:4. Lai gan laika atspēlēties viesiem vēl bija atliku likām, un mūsējie ar noraidījumu pelnīšanu rūpējās par intrigu un viesu spiediens bija ievērojams, rezultāts atlikušajā spēles laikā nemainījās, pelnīta uzvara rīdziniekiem.