Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Īsi pirms EČ finālturnīra laukumā nolaižas izpletņlēcējs; viņam draud kriminālatbildība

© EPA/Scanpix/Leta

Izpletņlēcējam, kurš otrdien īsi pirms Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīra spēles starp Vācijas un Francijas izlasēm piezemējās Minhenes stadionā, draud kriminālatbildība, paziņojusi vietējā policija.

Otrdien neilgi pirms F apakšgrupas spēles starp Francijas un Vācijas izlasēm Minhenes stadionā nolaidās izpletņlēcējs, taču viņa piezemēšanās nenoritēja pēc iecerētā plāna.

Izpletņlēcējs strauji pietuvojās stadionam un neilgi pēc tam aizķēra spēļu kameras stiprinājumus un trosi, kā rezultātā uz brīdi zaudēja kontroli pār izpletni, traumējot divus līdzjutējus. Abi fani nogādāti slimnīcā.

Minhenes policija vēlāk paziņoja, ka uzsākta izmeklēšana, kurā arī tiks pārbaudīts, vai likuma pārkāpējam ir iespējams piemērot kriminālatbildību. Tāpat policija vērtēs, vai vaininieks nav pārkāpis gaisa satiksmes noteikumus.

Vietējā policija atklāja, ka 38 gadus vecais izpletņlēcējs bijis viens no nevalstiskās organizācijas "Greenpeace" biedriem. Viņa dzelteno izpletni rotājis uzraksts "atbrīvojies no degvielas".

Izpletņlēcēja rīcību publiski nosodījusi Vācijas Futbola federācija (DFB), Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA), kā arī Bavārijas ministrs Markuss Sēderss, kurš norādīja, ka lietas izmeklēšana būs skrupuloza.

"Greenpeace" vēlāk publiskoja atvainošanos, paužot, ka protestētājam stadionā bija jānomet liela lateksa bumba, tādējādi demonstrējot nostāju pret autoražotāju "Volkswagen". Organizācija nebija plānojusi izpletņlēcēja piezemēšanos stadionā.