Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

FIFA vēlas 48 komandu Pasaules kausu jau 2022.gadā

© AFP/Scanpix

FIFA prezidents Džanni Infantīno paudis atbalstu idejai jau 2022. gadā palielināt Pasaules kausa dalībnieku skaitu līdz 48 komandām, tomēr Katarā par turnīra rīkošanu atbildīgie uz to raugās skeptiski.

Pagājušā gada janvārī notika balsojums, kurā tika pieņemts lēmums par Pasaules kausa, kurā pašlaik piedalās 32 komandas, paplašināšanu līdz 48 komandām. Plāns bija paplašināšanu veikt līdz 2026. gada Pasaules kausam, tomēr Dienvidamerikas konfederācija paudusi vēlmi procesu pasteidzināt.

BBC vēsta, ka notikušas neoficiālas sarunas ar Kataras turnīra vadību, tomēr rīkotāji ir noskaņoti skeptiski, jo 16 papildus komandu uzņemšana būs saistīta ar neplānotiem izdevumiem un dažādām citām problēmām. FIFA plāno veikt pētījumu, lai noskaidrotu, vai piedāvātā ideja ir izpildāma.

"Manuprāt, tas ir ļoti interesants piedāvājums. Veiksim pētījumu, un ja secināsim, ka tas ir izpildās uzdevums, tad kāpēc ne?" pēc tikšanās, kas notika Buenosairesā, vaicāja FIFA prezidents Džanni Infantīno. "Ticu, ka mums ir jāpaplašinās, jo tas palīdzēs futbola attīstībai. Tieši tāpēc tas ir piedāvāts un tieši tāpēc esam piekrituši to paveikt līdz 2026. gadam."

Pasaules kausa vajadzībām Katara plāno uzbūvēt astoņus stadionus, kas ir par četriem mazāk nekā būs vajadzīgs 2026. gadā. Turnīrs 28 dienu garumā notiks novembrī un decembrī, ņemot vērā bažas par karstumu vasaras mēnešos.

BBC arī raksta, ka FIFA rosinājusi sarunas ar Katarai blakus esošajām valstīm, lai noskaidrotu, vai tām būtu interese uzņemt dažus Pasaules kausa mačus, tādējādi plānu padarot vieglāk realizējamu. Infantīno ticies gan ar Saūda Arābijas, gan ar Apvienoto Arābu Emirātu pārstāvjiem.