Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas futbola izlase atspēlējas pret Fēru salām un cīnās neizšķirti

© F64

Marveljā (Spānija) aizvadīta pārbaudes spēles futbolā, kurā Latvijas nacionālā izlase otrajā puslaikā spēja atspēlēties un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Fēru salām. Pirmos vārtus valstsvienības sastāvā guva ''Metta/LU'' uzbrucējs Vladislavs Fjodorovs.

Pret Fēru salu izlasi Latvija spēlēja iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijā. 2016. gada oktobrī savā laukumā tika piedzīvots zaudējums ar 0:2, laukumā parādot bezzobainu futbolu un nespējot izrādīt pienācīgu pretestību. Savukārt 2017. gada oktobrī izdevās aizvest punktu no izbraukuma mača, nosargājot bezvārtu neizšķirtu.

Interesanti, ka pēc bukmeikeru domām Latvijas izlase šajā mačā bija neliela favorīte, par ko gan neliecināja spēle laukumā. Mača ievadā ilgāk ar bumbu brīžiem uzspēlēja gan viena, gan otra komanda, bet Fēru salas uzbrukumā spēlēja asāk, un 11. minūtē no Rogvi Baldvinsons izpildīja lielisku sitienu no aptuveni 25 metriem, un Latvijas izlasi glāba vien vārtu stabs.

19. minūtē pēc Ginta Freimaņa centrējuma ar galvu garām vārtiem sita Valērijs Šabala, bet kopumā pirmajā puslaikā bija lielas problēmas ar momentu veidošanu. 27. minūtē Fēru salas arī pelnīti izvirzījās vadībā, kad pēc centrējuma no kreisās malas bumba neveiksmīgi mūsējiem nonāca vārtu priekšā, un neviena nepiesegts no tuvas distances bumbu zem vārtu pārliktņa ietrieca Atli Gregersens. Puslaika otrajā daļā saasinājumu bija mazāk, un pēc 45 minūtēm Latvija bija iedzinējos ar 0:1.

Otrā puslaika ievadā Latvijai joprojām pietrūka radošu darbību uzbrukumā, kamēr Fēru salas 63. minūtē bija tuvu tam, lai dubultotu pārsvaru. Pēc Joana Edmundsona sitiena ar galvu lieliskā veidā komandu glāba Andris Vaņins. 69. minūtē Latvija izlīdzināja rezultātu - Jevgēņijs Kazačoks vienā pieskārienā iespēlēja bumbu soda laukumā, kur vārtsargu apsteidza Vladislavs Fjodorovs, ieraidot bumbu vārtu tīklā (1:1).

82. minūtē Roberts Uldriķis noorganizēja Fjodorovam vēl vienu izcilu momentu, bet Vladislavs no lieliskas pozīcijas aizsita garām vārtu tālajam stūrim. 90. minūtē Uldriķis pa vārtiem sita pats, bet bumba pēc rikošeta lidoja garām tuvajam stūrim. Oļegs Laizāns pēc tam izpildīja stūra sitienu, soda laukumā krita Vitālijs Jagodinskis, bet tiesnesis piešķīra dzelteno kartīti par simulēšanu, pēc kā izcēlās arī nelieli asumi, bet rezultāts uz tablo vairs nemainījās, lai gan 93. minūtē vēl reizi glābt nācās Vaņinam - 1:1.

Nākamo pārbaudes spēli Latvijas izlase aizvadīs svētdien, kad izbraukumā tiksies ar Gibraltāru, kuru iepriekšējā tikšanās reizē sasita ar 5:0, ar diviem precīziem sitieniem izceļoties Jānim Ikauniekam.