Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Freimanis pamet Jelgavu un pievienojas Lietuvas piektajam spēcīgākajam klubam

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas valstsvienības aizsargs un Virslīgas kluba "Jelgava" kapteinis Gints Freimanis atradis jaunu darba vietu, pievienojoties Lietuvas klubam Klaipēdas "Atlantas".

Gints Freimanis "Jelgavas" krāsas aizstāvēja iepriekšējās piecās sezonās pēc kārtas. Viņš bija viens no aizsardzības balstiem un kapteinis, palīdzot komandai trīs reizes pēc kārtas uzvarēt Latvijas kausa izcīņā un 2016. gadā iegūt Virslīgas otro vietu. Tomēr pagājusī sezona "Jelgavai" bija smaga, un kopvērtējumā izdevās apsteigt tikai "Mettu/LU".

Klaipēdas "Atlantas" pagājušajā sezonā ieņēma piekto vietu Lietuvas čempionātā, 33 mačos izcīnot astoņas uzvaras un sakrājot 36 punktus. Par čempioni kļuva Marijampoles "Sūduva", kas tika pie 71 punkta. "Atlantas" labākais rezultāts ir 2013. gadā izcīnītais sudrabs.

Iepriekš Freimanis ir spēlējis Īrijā un Vācijā. Aizsargs aizvadīja 90 minūtes četros Latvijas izlases mačos 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā, un izbraukumā piedzīvotajā zaudējumā pret Ungāriju tieši Freimanis guva komandas vienīgos vārtus - 1:3. Latvijas izlasē viņš debitēja 2014. gadā.

Freimanis nav vienīgais latvietis, kurš nule pievienojies Klaipēdas "Atlantas", jo komandai izdevās piesaistīt 37 gadus veco vārtsargu Pāvelu Doroševu, kurš pēdējos gados sargāja "Liepājas/Mogo" vārtus. Viņš Lietuvā būs spēlējošais vārtsargu treneris.

Vienlaikus ar Freimani komanda piesaistījusi arī horvātu Vici Kendešu un slovāku Ivanu Pehu, kurš 2014. gadā bija Liepājas pamatsastāva spēlētājs. "Liepāju/Mogo" pametis ne tikai Doroševs, bet arī Džiordži Eristavi, kurš devies uz Gruziju.