Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas izlases futbolists Vardanjans kritiskā stāvoklī atrodas slimnīcā

© F64

24 gadus vecais Latvijas pussargs Edgars Vardanjans šobrīd atrodas slimnīcā, preses konferencē pēc pārspēlēm par vietu Virslīgā atklāja „Metta/LU” galvenais treneris Andris Riherts, pie kura Vardanjans spēlēja iepriekšējos gados.

Vardanjans tieši šogad ielauzās Latvijas izlases kandidātu sarakstā un Aleksandra Starkova vadībā piedalījās četros mačos. Oktobrī viņš uz izlasi netika izsaukts, bet novembrī sākotnēji bija izsaukto sarakstā, taču vēlāk no tā tika izņemts, kā vēstīja LFF, veselības stāvokļa dēļ.

„Šobrīd Vardanjans guļ slimnīcā. Ļoti kritiskā stāvoklī,” šodienas preses konferencē atklāja Andris Riherts, kad viņam tika vaicāts par bijušajiem „Mettas” spēlētājiem Vardanjanu un Ingaru Stugli „Spartakā”. „Viņa tēvs pirms spēles pie manis pienāca ar asarām acīs, viņš nezina, ko darīt.”

„Skaidrs, protams, jādomā, ko darīt vispār ar Edgara veselību, jo stāvoklis ir visai kritisks un neviens nezina, ko darīt. Meklēsim, kā atrisināt šo lietu,” turpināja Riherts. „Viņam bija ļoti sliktas analīzes, viņam bija iekaisums - kaut kāda iekšēja infekcija. Vardanjans vienreiz jau bija slimnīcā (augusta izskaņā), toreiz problēmas tika atrisinātas, bet tagad atkārtoti - nācis nākamais vilnis.”

Vardanjans šosezon palīdzēja Jūrmalai kļūt par Virslīgas čempionvienību, pats šo titulu iegūstot pirmoreiz karjerā. Viņš piedalījās 19 Virslīgas spēlēs, kā arī izcēlās ar vārtu guvumu UEFA Čempionu līgas spēlē izbraukumā pret „Astana”. Pirms tam Vardanjans piecas Virslīgas sezonas pavadīja „Mettas/LU” sastāvā.