Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas izlases vadītājs Starkovs pretendē uz RFS galvenā trenera amatu

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Ambiciozā RFS šo sezonu noslēdza ar fiasko, pēc zaudējuma Jelgavā (0:1) ieņemot piekto vietu un paliekot tikai viena precīza sitiena attālumā no ceturtās pozīcijas un Eirokausiem. Pēc sezonas beigām rīdzinieki neturpināja sadarbību ar galveno treneri Andreju Kaļiņinu, un kluba sporta direktors Aleksandrs Usovs raidījumā "Futbolbumbas" apstiprināja baumas par to, ka viens no iespējamajiem Kaļiņina aizstājējiem ir arī Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

"Pagaidām [treneru jautājumu] nevaru komentēt. Varu tikai pateikt, ka mums ir pieci seši kandidāti un mūsu sarakstā ir arī Aleksandrs Starkovs. Tagad tikāmies ar visiem kandidātiem un ceram vienoties līdz novembra beigām. Kurš būs šis speciālists - nezinu, tāpēc šobrīd arī vēl nevaru neko pateikt," sacīja Usovs, kurš lika noprast, ka Starkova potenciālā vairāku amatu savienošana nebūtu šķērslis. "Man neliekas, ka tā būtu liela problēma. Viņš jau "Skonto" laikos pieradīja, ka mūsu izlasei varbūt ir nepieciešams pamatklubs [bāzes klubs], un man neliekas, ka tur varētu būt kaut kas slikts."

"Bija sāpīgi, bet dzīve turpinās - sestdien pret "Jelgavu" zaudējām, bet jau svētdien sākām gatavoties nākamajai sezonai," gada noslēgumu komentēja Usovs. "Un ceru, ka nākamā sezona būs nedaudz labāka. Protams, ka iekļūšana Eirokausos katrai komandai ir svarīga ne tikai sportiskā, bet arī finansiālā ziņā, bet šajā aspektā mums viss ir kārtībā, ir stabila situācija un, domāju, mūsu budžets paliks tādā pašā līmenī, kāds tas bija šajā sezonā."

"Pirms sezonas teicām, ka mūsu mērķis ir trijnieks un Eirokausi, un mums neizdevās to izdarīt. Nākamajā sezonā mērķi, domāju, būs tādi paši, bet varbūt arī vēl augstāki," turpināja Usovs. Lai arī RFS pārstāv virkne Latvijas izlases futbolistu, kuriem noteikti ir ambīcijas spēlēt Eirokausos, Usovs lika noprast, ka komandas pamešana šā iemesla dēļ nav gaidāma. "Piemēram, Kasparam [Dubram], gluži kā gandrīz visiem citiem spēlētājiem, ar mums ir līgums, un domāju, ka viņi arī nākamsezon strādās centīgi un būs mūsu komandā."

"Mūsu transfēru politika nemainīsies. Mūsu prioritāte ir labākie un stiprākie vietējie futbolisti, kā arī spēcīgi leģionāri. Šī komanda uzdevumu diemžēl neizpildīja, un izmaiņas būs. Domāju, ka piecu sešu spēlētāju komandā vairs nebūs, bet gribam piesaistīt vēl stiprākus spēlētājus. Viens no tiem jau ir Gļebs Kļuškins, sarunas ir vēl ar diviem trim vietējiem spēlētājiem," teica Usovs. "Domāju, ka ziemā mums būs viena nometne, ka tā būs februārī un, visticamāk, Kiprā."

Tāpat Usovs par spīti neveiksmēm pateicās nu jau bijušajam galvenajam trenerim Kaļiņinam par pūlēm un uzcītību: "Gribu izteikt pateicīgu Andrejam par darbu. Viņš visas sezonas garumā strādāja ļoti centīgi un ļoti godīgi. Tā bija viņa debija Virslīgā - kaut kas sanāca, kaut kas ne. Tagad līgums ir beidzies, un mēs nolēmām neturpināt mūsu darba tiesiskās attiecības. Esmu pārliecināts, ka šim trenerim ir ļoti liels potenciāls, un ceru, ka viņš spēs to realizēt nākamajā komandā."