Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Gorkšs: Pienācis jauns sākums, uz ko raugos ar lielu entuziasmu

© Romāns Kokšarovs/f64

"Šis bija fantastisks ceļojums, kam nu pienākušas beigas, bet pienācis arī jauns sākums, uz ko raugos ar lielu entuziasmu," šorīt intervijā "LTV Rīta Panorāmā" sacīja Latvijas futbola izlasē karjeru beigušais Kaspars Gorkšs.

"Neslēpšu, ka emocionāli ne man, ne manam mazajam puikam tas nebija viegli," lēmuma pieņemšanas procesu atcerējās Gorkšs. "Dzīvē jāpieņem arī grūti lēmumi, un šobrīd jau šķiet, ka šī aktualitāte lēmumam beigt spēlēt izlasē ir zudusi. Gribas ar jaunu sparu un jaunu skatu skatīties nākotnē."

Gorkšs arī atklāja, ka, visdrīzāk, futbolu vairs nespēlēs ne tikai izlasē, bet arī profesionālā režīmā vispār: "Skaidrs, ka no futbola aiziet es nevaru, jo futbolam ir daļa manas sirds un futbolā es palikšu.[..] Kā jau rakstīju, liels paldies visiem, ar ko esmu trenējies, kas mani trenējuši, kas mani pacietuši laukumā un ārpus tā. Paldies tiem, kas sekoja, atbalstīja un neatbalstīja. Šis bija fantastisks ceļojums, kam nu pienākušas beigas, bet pienācis arī jauns sākums, uz ko raugos ar lielu entuziasmu."

Gorkšs atzina, ka vēloties aizvadīt atvadu spēli, taču vēl nezinot, vai tā būs Latvijas izlases sastāvā vai arī draugu lokā.

Kaspars atcerējās arī savu pirmo spēli kā Latvijas izlases kapteinim: "Šīs spēles krekls man joprojām man ir mājās. Tā bija spēle pret Rumāniju, Vitālijs Astafjevs tika nomainīts un treneris kapteiņa apsēju uzticēja man. Tas bija kā adrenalīna lādiņš - spēks palielinājās, ķermeni dzina uz priekšu. Izvest Latvijas izlasi laukumā kā kapteinim bijis mans sapnis, ko izdevies piepildīt. Gribētu, lai pēc iespējas vairāk maziem puikām būtu tāds pats sapnis. Nākotnē vēlos darīt visu iespējamo, lai palīdzētu šiem puikām savu sapni realizēt."

Gorkšs atklāja, ka atsāks mācības, lai veiksmīgāk veiktu pāreju uz futbola administrāciju: "Šī ir fantastiska iespēja gadiem uzkrāto pieredzi papildināt ar zināšanām, kas nepieciešamas, lai pēc iespējas veiksmīgāk un ātrāk veiktu šo transformāciju. Nekad neesmu slēpis, ka tas ir mans mērķis."

Gorkšs mācīsies UEFA kursos, kas paredzēti pusotra gada garumā un kopa ar Kasparu tajos mācīšoties arī tādi vīri kā Kakā, Kolo Turē, Maksvels un citi.