Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pamatsastāvs treniņspēlē netiek rotēts, Latvija zaudē Saūda Arābijai

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Šodien Portugāles galvaspilsētā Lisabonā neoficiālu treniņspēli aizvadījusi Latvijas futbola izlase, kas cīņā ar gaidāmā PK2018 finālturnīra dalībnieci Saūda Arābiju piekāpās ar 0:2. Abi vārti tika ielaisti pirmajā puslaikā.

Izlases galvenais treneris Aleksandrrs Starkovs iepriekš norādīja, ka šai mačā pret Saūda Arābiju zināmā mērā riskēs, ņemot vērā spēles statusu un to, ka tikai pirms trim dienām noslēdzās Virslīgas sezona. Tas ar darbiem gan īsti netika pierādīts - salīdzinoši ar pamatsastāvu pēdējā spēlē pret Andoru (4:0) nebija tikai savainotā Kristiana Torresa un Vladislava Gabova (tikai aizvakar nospēlēja 90 minūtes Kipras čempionātā pret čempioni APOEL) un viņu vietas ieņēma attiecīgi Jevgeņijs Kazačoks (bija pamatsastāvā Fēru salās) un pieredzējušais Aleksejs Višņakovs. Tiesa, mūsējiem notika tā sauktā 0. minūtes maiņa - pēdējā brīdī Deniss Rakels ieņēma iesildīšanās laikā savainojumu guvušā Dāvja Ikaunieka vietu. Pavisam ārpus mūsējo pieteikuma palika jelgavnieki Mārcis Ošs un Gints Freimanis, kuriem mikrosavainojumi.

Pats spēles sākums bija līdzīgs, bet pakāpeniski iniciatīvu ieguva Saūda Arābijas izlase, kas regulāri mēģināja apdraudēt vārtus no salīdzinoši lielas distances, taču mūsu pretiniekiem bija problēmas ar precizitāti. Latvijas labākā uzbrukuma noslēgumā arābu vārtsargu pārbaudīja Rakels, savukārt 17. minūtē Gļebs Kļuškins, šķiet, pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, tomēr mums par laimi portugāļu tiesnesis pārkāpumu nefiksēja. 25. minūtē mūsu pretinieki izveidoja līdz tam labāko momentu - teicama piespēle un no lieliskas pozīcijas tikai mazliet netrāpīja Jaja Al Šehri.

Saūda Arābijas spiediens bija manāms un 32. minūtē Ali Al Zakans no asa leņķa uzsita tā, ka bumba pat noglaudīja vārtu stabu. Saūda Arābijas spiediens noslēdzās ar vārtu guvumu 38. minūtē. Pretinieki ieguva standartsituāciju kreisajā uzbrukuma flangā, bumba tika iespēlēta tuvā staba virzienā, sekoja eleganta atspēle no gala līnijas un Al Zakans no neliela attāluma trieca bumbu vārtu augšējā daļā. Puslaika izskaņā draudīgu tālsitienu izpildīja Valērijs Šabala, bet drīz vien atkal gols pretējā pusē - 45. minūtē neizprotams caurums trīs centra aizsargu shēmas aizsardzībā un Muhtars Fallatahs mūsējos nosūtīja ģērbtuvēs ar rezultātu 0:2.

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Arī otrajā puslaikā pārsvars piederēja arābiem, kuri reizi noorganizēja izgājienu viens pret vienu, taču Fallatahs paslīdēja un sitiens īsti nesanāca. Pretinieki bija acīmredzami labāki, bet 71. minūtē pie retas iespējas uzsist pa vārtiem tika Latvijas izlase - pēc Višņakova sitiena no soda laukuma robežām vārtsargs bumbu tvēra. Starkovs pārtraukumā veica divas maiņas un turpināja iesaistīt svaigus spēlētājus arī otrā puslaika gaitā, tostarp pirmo reizi Latvijas izlases kreklā izgāja Dmitrijs Hmizs (šeit gan jāatgādina, ka par debiju to nevar uzskatīt treniņspēles statusa dēļ).

Pēc daudzajām maiņām kā mūsu, tā Saūda Arābijas izlases rindās spēles rokraksts mainījās un arī spēku samēri nedaudz līdzsvarojās - sarkanbaltie kļuva enerģiskāki un biežāk nokļuva pretinieku laukumā. Lai gan daži uzbrukumi mūsējo izpildījumā bija acij tīkami, sitienu deficīts gan joprojām saglabājās un Saūda Arābija droši nosargāja pirmajā puslaikā iegūto 2:0 pārsvaru. Pirmdien Latvijas izlase aizvadīs oficiālu pārbaudes spēli viesos pret Kosovu.