Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijas futbola izlase pasaules rangā nokritusi vēl zemāk

© Romāns Kokrašovs/f64

Starptautiskā futbola federāciju asociācija (FIFA) publicējusi jaunāko FIFA rangu. 6. jūlijā uz pirmo vietu pakāpās Vācija, nostumjot Brazīliju uz otro pozīciju, taču nu brazīlieši atguvuši troni. Latvija noslīdēja uz 131. vietu, kas ir jauns antirekords.

Kamēr Brazīlija atguva līderes godu, vienu vietu ieguva arī Šveice un Polija, kuras pakāpās attiecīgi uz ceturto (atkārtots Šveices rekords) un piekto (jauns Polijas rekords) vietu un uz sesto nostūma Portugāli. Desmitnieka beigās Beļģija apsteidza Franciju. Vācijas, Portugāles un Francijas kritums ir saistīts ar iepriekšējo gadu jūlija jeb finālturnīru izšķirošo spēļu svara mazināšanos.

Kopš FIFA ranga iepriekšējā izlaiduma aizvadītas spēles CONCACAF Zelta kausa finālturnīrā, kā arī Āfrikas Nāciju kausa kvalifikācijā, tādēļ lielākās izmaiņas saistītas tieši ar šo reģionu izlasēm. Zelta kausa ieguvēja ASV no 35. vietas pakāpās uz 26, kamēr fināliste Jamaika no 76. pozīcijas pacēlās uz 57. CONCACAF reģionā joprojām augstākā vieta ir Meksikai, kas no 16. pozīcijas pakāpās uz 14.

Latvija, gluži kā lielākā daļa Eiropas izlašu, jūlijā vai augusta sākumā spēles neaizvadīja, tādēļ mūsu punktu skaits nav mainījies.

Rangā esam apsteiguši Burundi, kas no 121. vietas nokrita uz 132., taču priekšā aizsteidzās cita Āfrikas izlase Etiopija (no 136. uz 120. vietu), kas svinēja divas uzvaras kvalifikācijā (5:1, 3:0 pret Džibuti) un pārbaudes spēlē tikās ar Zambiju (0:0).

Priekšā palaidām arī Āzijas izlasi Taizemi (no 131. uz 130. vietu), kas pārbaudes spēļu turnīrā savās mājās uzņēma Ziemeļkoreju (3:0) un Baltkrieviju (0:0, 5:4 pendelēs). Nākamās spēles Latvijas izlase aizvadīs pret Ungāriju (31. augustā Budapeštā) un Šveici (3. septembrī Rīgā).