Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Lielais futbols klāt: "Real" un "United" cīņā par UEFA Superkausu

Krištianu Ronaldu un Pols Pogbā © UEFA

Maķedonijas pilsētā Skopjē šovakar starp Madrides ''Real'' (UEFA Čempionu līgas uzvarētāja) un Mančestras ''United'' (UEFA Eiropas līgas uzvarētāja) noskaidrosies Eiropas sezonas pirmās trofejas Superkausa ieguvēja. Mača sākums pulksten 21:45.

Madrides ''Real'' pagājušajā sezonā Čempionu līgas turnīru noslēdza ar spilgtu 4:1 uzvaru pret Turīnas ''Juventus'', Eiropas spēcīgākā klubu turnīra trofeju iegūstot otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējos četros gados. Mančestras ''United'' soli zemāk Eiropas līgas finālā ar 2:0 apspēlēja Amsterdamas ''Ajax'', pārtraucot trīs gadu spāņu ''Sevilla'' dominēšanu šajā turnīrā.

''United'' šajā starpsezonā nospēlējusi jau septiņas pārbaudes spēles, kurās sešas uzvaras. Madrides ''Real'' spēlējusi mazāk, četros mačos izcīnot tikai vienu uzvaru 3. augusta cīņā pret MLS zvaigžņu komandu. Interesanti, ka 24. jūlijā ''Real'' un ''United'' tikās savā starpā, un ASV pēcspēles sitienu sērijā uzvaru svinēja Mančestras vienība.

''Mēs esam ieradušies šeit, lai uzvarētu. Esmu bijis Madridē 16 gadus, bet spēlētāja karjeras laikā spēlējusi arī citās komandās, un Madride vienmēr bija komanda, kuru ļoti vēlējās uzvarēt. Tā ir Madride - labākā komanda pasaulē, un komandas vienmēr grib iegūt tās skalpu. Zinām, ka mums ar katru gadu kļūst grūtāk, bet mēs joprojām esam izsalkuši un neesam noguruši no uzvarām,'' tā pirms spēles izteicies Madrides ''Real'' galvenais treneris Zinedins Zidāns.

Mančestras ''United'' galvenais treneris Žuzē Morinju: ''Esmu priecīgs būt Superkausa finālā un spēlēt pret Eiropas čempioniem. Tas ir gods spēlēt pret Eiropas čempioniem, īpaši tad, kad tā ir komanda ir lielāko vēsturi un visvairāk trofejām. Mums ir jāspēlē un vienkārši jāizbauda šis moments, jo ne tik bieži futbolista karjerā ir iespēja piedalīties Superkausā. Ir spēlētāji ''Real'' sastāvā, ar kuriem man ir labas attiecības un joprojām uzturam kontaktu. Bet tāpat ir ar maniem spēlētājiem ''Chelsea'', ''Inter'' un ''Porto''.''

Madrides ''Real'' pēdējos trīs gados divas reizes jau ieguvusi UEFA Superkausu, bet starp ''Real'' triumfiem reizi tas izdevies ''Barcelona'' - arī kā Čempionu līgas uzvarētājai. 2016. gada finālā ''Real'' otrā puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē, pateicoties Serhio Ramosa vārtiem, izrāva neizšķirtu 2:2 un 119. minūtē Daniels Karvahals guva arī izšķirošos trešos (3:2) vārtus spēlē pret ''Sevilla''.

Pēc bukmeikeru domām favorīti šajā spēlē ir ''Real'', kuras sastāvā nav skaidrības, vai laukumā un uzreiz pamatsastāvā būs iespēja redzēt vienu no pasaules lielākajām futbola zvaigznēm Krištianu Ronaldu. Portugālis pēc garās sezonas klubā un aizvadītām daudzām spēlēm valstsvienības sastāvā pelnīti devās garākā atvaļinājumā un tikai nesen atgriezās ''Real'' treniņos.

Mača sākums šovakar pulksten 21:45. Tiešraidē šo maču demonstrēs Viasat Sport Baltic kanāls.