Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Spartaks" centīsies paveikt brīnumu Astanā

© Sergey Litvak / fkspartaks.lv

Šovakar UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēli aizvadīs Latvijas čempione Jūrmalas "Spartaks", kas izbraukumā pulksten 17:00 tiksies ar Kazahstānas čempioni "Astana", kam pirmajā mačā pirms nedēļas piekāpās ar 0:1.

Pagājušajā nedēļā "Spartaks" uzņēma "Astana" Slokā un piedzīvoja minimālu zaudējumu ar rezultātu 0:1. Vienīgos vārtus spēles 73. minūtē guva bijušais "Spartaka" uzbrucējs Patriks Tvumasi. "Uzdevumu būtu izpildījuši, ja noturētos un neielaistu vārtus. Mēs esam komanda, un nedrīkst pēc šādas spēles izcelt kādu konkrētu spēlētāju. Ja paskatīsimies momentus, tad mūsu aizsardzības spēlētāji neļāva izpildīt daudzus sitienus, bloķēja tos. Zaudējums nekad nevar būt apmierinošs rezultāts, neskatoties uz to, kāds ir bijis pretinieks," pēc mača sacīja jūrmalnieku vārtsargs Jevgēņijs Ņerugals.

"Iespēja ir. Viss var būt. Jūs spēlēsiet mājās, visi apstākļi - laukums, klimats - strādās "Astana" labā. Mums tas viss būs kā neliels šoks.[..] Redzu iespēju tur, ka atbildes spēlē labāk sapratīsimies laukumā, neraugoties uz temperatūru un jūsu mākslīgo laukumu, kas jau ir kļuvis atpazīstams pasaulē," pēc iepriekšējā mača optimismu par "Spartaka" izredzēm saglabāja Zubs.

Tikmēr Astanas kluba galvenais treneris Stanimirs Stoilovs pārāk nepriecājās par minimālo panākumu Slokā un norādīja uz problēmām, ar ko jāmēģina tikt galā atbildes mačā: "Atbildes spēle būs ļoti sarežģīta. Neuzskatu, ka šeit viss ir beidzies. Vajag pielikt dinamikā un pārliecībā. Tāpat paliek vecā problēma ar momentu realizāciju."

Starp šīm spēlēm kļuvis skaidrs, ka Jūrmalas klubā atkal notiks pārmaiņas uz treneru soliņa. Proti, pēc šī vakara mača komandu pametīs galvenais treneris Mareks Zubs. Poļu speciālists piekritis Soļigorskas "Shakhtyor" piedāvājumam Baltkrievijā, kur aizstās citu bijušo "Spartaka" treneri Oļegu Kubarevu (tika atlaists pēc neveiksmīgā starta Eiropas līgas kvalifikācijā).

Tāpat noskaidrojies, kas būs šī dueļa uzvarētājas pretiniece trešajā kvalifikācijas turnīra kārtā. "Spartaka" un "Astana" uzvarētāja tiksies ar Somijas čempioni "Mariehamn" vai Polijas čempioni Varšavas "Legia". Poļu komanda viesos izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 3:0, līdz ar to rītvakar paredzētajā mačā atlicis nokārtot formalitātes.

Spēle norisināsies "Astana Arena" stadionā, kur ir vietas 30 000 līdzjutēji. Tiek prognozēts, ka uz maču varētu ierasties par divām trešdaļām mazāks līdzjutēju skaits, tomēr arī desmit tūkstoš skatītāju priekšā "Spartakam" spēlēt būs kas īpašs. Zubs pēc pirmā mača atzina, ka gaidījis labāku atmosfēru Jūrmalā. Skaidrs, ka šovakar tā, visticamāk, būs ievērojami atbilstošāka lielajam futbolam.

"Apmeklējuma palielināšanās ir tikai pluss. Spēlējam uz mākslīgajiem laukumiem pirmo daļu savas sezonas [Virslīgā], tāpēc ar to nebūs problēmu," pirms mača preses konferencē sacīja "Spartaka" pussargs Edgars Vardanjans. ""Astana" savās mājās nezaudē daudz spēļu. Ļoti svarīgi būs neielaist ātrus vārtus. Svarīgi gūt vārtus pirmajiem. Ceru, ka šeit spēlēsim tā, kā to darījām otrajā puslaikā Jūrmalā."

Spēles sākums pulksten 17:00.