Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Divas komandas tiek izslēgtas no 2. līgas par spēles rezultāta sarunāšanu

© FK "Sirius" kopbilde šīs sezonas pieteikumā Rīgas Futbola čempionāta mājaslapā

Otro nedēļu pēc kārtas Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komisija bijusi spiesta pieņemt bargu lēmumu mahināciju ar spēļu rezultātiem dēļ. Pirms nedēļas no Virslīgas tika izslēgta “Babīte”, šodien paziņots par otrās līgas komandu BFK “Salaspils” un FK “Sirius” no Dobeles izmešanu no līgas.

DK uzmanības lokā nokļuva divas spēles - 15. jūnija otrās līgas mačs starp “Progress 2” un “Sirius”, kā arī 19. jūnija Latvijas kausa izcīņas spēle starp “Jūrnieks Rīga” un “Salaspili”. Abas spēles tika apturētas priekšlaicīgi, jo tiesnešiem radās aizdomas par spēles rezultāta sarunāšanu, kas nemainījās arī pēc izteiktiem brīdinājumiem. Mača pārtraukšanas rezultātā “Sirius” un Salaspilij tika piespriesti tehniskie zaudējumi 0:3.

Ar to gan viss nebeidzās, jo DK secinājusi, ka veikti rupji sporta ētikas pārkāpumi, un, sekojot LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas rekomendācijai, izslēdza abas komandas no otrās līgas. “Sirius” turklāt arī piespriests naudas sods 400 eiro apmērā, kamēr “Salaspilij” nāksies samaksāt 200 eiro lielu sodu.

Abās minētajās spēlēs tiesneši un spēles delegāti novērojuši acīmredzamas darbības no “Salaspils” un “Sirius” komandu puses, lai zaudētu maču ar konkrētu vārtu starpību. Kā vēstīts DK paziņojumā: “BFK Salaspils un FK Sirius spēlētājiem apzināti kļūdījās, deva piespēles pretinieku komandas spēlētājiem, kā arī veica citas apzinātas darbības, kas vērstas uz noteikta rezultāta panākšanu. Spēles pārtraukumā spēles delegāts brīdināja abu komandu kapteiņus un trenerus par to, ka, turpinoties minētajām darbībām, spēle tiks apturēta un tiks sastādīts attiecīgs ziņojums par iesaistītajām komandām un personām.”

DK pārbaudēs arī konstatēja, ka “Sirius” sastāvā šajā spēlē bijuši divi turnīram nepieteikti spēlētāji, kuri izmantojuši citu spēlētāju vārdus un licences, kas, protams, ir aizliegts. Savukārt “Salaspils” vadība pēc radušās situācijas iesniegumā DK paziņoja, ka atsauks savu komandu no dalības otrajā līgā.