Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Babīte/Dinamo" izslēgta no Virslīgas

© sportacentrs.com

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (turpmāk – LFF DK), saņemot šīgada 16. jūnija atzinumu no LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas (turpmāk – Komiteja), nolēmusi izslēgt SK "Babīte/Dinamo" Virslīgas un Dublieru čempionātu komandas no 2017. gada Latvijas Virslīgas čempionāta un 2017. gada Dublieru čempionāta.

Tāpat SK "Babīte/Dinamo" nolemts pārcelt uz zemāku līgu, nosakot, ka, sākot no 2018. gada, komanda ir tiesīga pieteikties Latvijas 2. līgas čempionātam. Tiek anulēti "Babīte/Dinamo" un "Babīte/Dinamo-2" līdzšinējie rezultāti 2017. gada Virslīgas un Dublieru čempionātā (tajā skaitā punktus, gūtos un ielaistos vārtus), un tie netiks ņemti vērā, nosakot klubu vietu sadalījumu 2017. gada Virslīgas un Dublieru čempionātu tabulās.

Brīdinājumi un vārtu guvumi, kuri tika iegūti spēlēs ar "Babīte/Dinamo" un "Babīte/Dinamo-2" dalību, tiek anulēti. Noraidījumi (izņemot tos, par kuriem tiek piešķirta diskvalifikācija saskaņā ar DR pielikuma p.19.1) paliek spēkā (Virslīgas čempionāta reglamenta p.12.3., D.R.P.p.15).

Atsevišķiem "Babīte/Dinamo" spēlētājiem, treneriem un amatpersonām līdz izmeklēšanas noslēgumam sadarbībā ar starptautiskām organizācijām un vietējām tiesībsargājušajām institūcijām sankcijas netiks piemērotas.

Laika posmā no 2017. gada februāra līdz 2017. gada jūnijam LFF ir saņēmusi sešus Eiropas Futbola asociāciju savienības (Union of European Football Associations - UEFA) BFDS (Betting Fraud Detection System - no angļu val. - Krāpniecisko darbību ar spēļu rezultātiem analīzes sistēma) un "Sportradar Integrity Services" ziņojumus par to, ka sešu spēļu ietvaros ar "Babīte/Dinamo" komandas dalību no "Babīte/Dinamo" komandas puses tika veiktas darbības, kas vērstas uz manipulācijām ar spēļu rezultātiem labuma gūšanas nolūkos.

LFF DK ieskatā ir nepieciešams veikt visu minēto ziņojumu analīzi, lai varētu konstatēt, kā minētās darbības izpaudās un cik nopietnas ir to sekas. Ņemot vērā minēto, LFF DK secīgi veic saņemto ziņojumu analīzi par 2017. gada 9. februāra Virslīgas Ziemas kausa spēli starp "Sūduva" un "Babīti/Dinamo", 2017. gada 15. aprīļa Virslīgas čempionāta spēli starp "Babīti/Dinamo" un "Ventspili", 2017. gada 29. aprīļa Virslīgas čempionāta spēli starp "Babīti/Dinamo" un "Mettu/LU", 2017. gada 20. maija Virslīgas čempionāta spēli starp RFS un "Babīti/Dinamo", 2017. gada 7. aprīļa pārbaudes spēli starp MFK "Ruzomberok" un "Babīti/Dinamo", kā arī 2017. gada 10. jūnija pārbaudes spēli starp RFS un "Babīti/Dinamo".