Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Jāņa Ikaunieka atgriešanās: Vai "Liepāja" beidzot uzvarēs Kurzemes derbijā?

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

"SynotTip" Virslīgas 12. kārtu noslēgs centrālā spēle – "Liepāja" Kurzemes derbijā šovakar uzņems Latvijas kausa ieguvēju "Ventspili". Spēles sākums paredzēts plkst. 19:00, tās tiešraide Sportacentrs.com portālā un TV kanālā.

Ja neskaita anulēto spēli 2015. gadā pret "Gulbeni" (2:0), kas vēlāk tika izslēgta no Virslīgas, "Liepāja" šovakar aizvadīs simto spēli Virslīgā (54-17-28, vārti 156:105). Un kādu - pret savu principiālāko pretinieci "Ventspili", kas 15 savstarpējos mačos apspēlēta tikai divreiz (2-6-7, vārti 17:25) un kas uzvarēta nav jau kopš 2015. gada 28. augusta, kad "Daugavas" stadionā klātienē bija arī Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Kopš tā laika ventspilnieki "Liepājai" nav zaudējuši astoņās spēlēs pēc kārtas (5-3-0, vārti 15:6).

Šosezon abas vienības tikušās divreiz. Vispirms kausa ceturtdaļfinālā ventspilnieki savā laukumā sāncenšus sagrāva ar rezultātu 3:0 (vārti Artjomam Vaskovam, Tosinam Aijegunam un Ritvaram Ruginam), taču pēc tam atdarīja ar triumfu kausa finālā, dāvājot "Liepājai" ceļazīmi uz Eirokausiem, kur jau pirmdien gaidāma pirmo kārtu izloze. Savukārt Virslīgas pirmā apļa spēle Ventspilī beidzās ar neizšķirtu 1:1 (vārti Aijegunam un Ģirtam Karlsonam, iesitot savos) un divām sarkanajām kartītēm (Simonam Pauļum un Artjomam Osipovam).

Kamēr "Ventspils" sastāvu vēl nav papildinājusi, "Liepāja" kopš pāreju perioda sākšanās ieguvusi divus futbolistus. Klāt nācis melnkalniešu centra aizsargs Mihailo Tomkovičs, bet pagaidām skaļākā pāreja Virslīgā ir Latvijas izlases uzbrūkošā pussarga Jāņa Ikaunieka atgriešanās Latvijā. Viņš līdz sezonas beigām tiek īrēts no Francijas "Metz". Spriežot pēc LFF pāreju saraksta, abu divu sakarā ir nokārtotas visas nepieciešamās formalitātes, tā ka gan Tomkovičs, gan Ikaunieks šovakar teorētiski drīkstēs spēlēt. 2014. gadā "Liepājas" debijas sezonā Ikaunieks 32 spēlēs izcēlās ar 23 precīziem sitieniem.