Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Bukmeikeri izsaka Latvijas prognozes spēlē pret Portugāli

© facebook.com/ Seleções de Portugal

Piektdienas vakarā "Skonto" stadionā Latvijas futbola izlase aizvadīs Pasaules kausa atlases maču pret Portugāli, pašreizējo Eiropas čempioni. Kamēr futbola cienītāji varēs izbaudīt tik augstas klases pretinieku viesošanos Rīgā, "Betsafe" bukmeikeri paredz, ka Latvijas izlasi sagaida ļoti smags vakars un izredžu uzvarēt tai praktiski nav.

Izbraukuma spēlē Latvija Portugālei zaudēja ar 1:4. Uzbrukumu Latvijai nebija daudz, taču fakts bija tāds, ka 67.minūtē rezultāts vēl bija 1:1. Portugāle pēc Artūra Zjuzina vārtu guvuma ātri atguvās un pierādīja savu spēku. No portugāļu uzbrukuma būs jābaidās arī šovakar - pēdējās sešās spēlēs Eiropas čempioni guvuši 25 vārtus. Latvijai šīs rezultativitātes robežas sasniegšanai bija nepieciešamas pēdējās 33 spēles.

Latvijas izlase šobrīd zaudējusi piecās spēlēs pēc kārtas, ieskaitot ļoti negatīvo izgāšanos Gruzijā (0:5), kas noveda pie galvenā trenera Mariana Pahara atkāpšanās. Viņa vietā stājies Aleksandrs Starkovs, kurš izlasi ar lieliem panākumiem trenējis arī iepriekš, bet šoreiz bijis spiests uz izlasi izsaukt vairākus vietējā čempionāta jaunos puišus. Līderu traumas, leģionāru spēļu prakses trūkums novedis pie tā, ka pret Portugāli, visticamāk, pamatsastāvā būs vismaz divi debitanti.

Līdz ar to bukmeikeri neredz daudz iespēju, kā Starkovs varētu atgriešanos izlases galvenā trenera amatā atzīmēt ar panākumu. Iespēja, ka Latvija izcīnīs uzvaru, novērtēta ar koeficientu 40,0, kamēr neizšķirta iespēja raksturota ar koeficientu 10,0. Salīdzinājumam - pundurvalsts Gibraltāra iespējas savā laukumā pieveikt Kipru ir novērtētas ar divreiz zemāku koeficientu 20,0, Andoras uzvara pār Ungāriju raksturota tieši tāpat (40,0), kamēr Luksemburgas iespējamais panākums izbraukumā pret Nīderlandi saņēmis tikai nedaudz augstāku koeficientu (45,0).

Bukmeikeri arī ļoti ticamu vērtē iespēju, ka Latvijas izlase šajā mačā paliks bez vārtu guvuma (koeficients 1,38). Apmēram tikpat ticams novērtēts variants, ka Portugāles lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu izcelsies ar gūtiem vārtiem (1,40).

Ronaldu nupat kā atzīmēja triumfu Čempionu līgā, kuru atkal pabeidza kā sezonas rezultatīvākais spēlētājs, un viņa sniegums sezonas izskaņā bija iespaidīgs - pēdējās četrās spēlēs gūti septiņi vārti, tāpat kopš aprīļa Ronaldu guvis divus "hat-trick". Iespēja, ka trīs vārtus viņš iespēs arī mačā pret Latviju, ir 15,0.

"Betsafe" ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem pasaulē ar īpaši plašu spēļu izvēli un iespaidīgiem vinnestiem. "Betsafe" zīmols pieder Stokholmas fondu biržā kotētajai Betsson AB, kas ir viens no pasaules līderiem interneta azartspēļu nozarē. "Betsafe" darbību Latvijā uzrauga Latvijas Republikas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija. "Betsafe" atbalsta azartspēļu atbildīgu spēlēšanu un aicina nepārkāpt robežu, kad tās pārstāj būt par izklaidi.