Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Šabalam asprātīgi vārti un nopelnīta pendele, "Riga" sper soli pretī finālam

© Nora Krevņeva/ f64 photo agency

Soli pretī Latvijas kausa finālam spēra "Riga" FC, kas pusfināla pirmajā mačā ar 2:0 savā laukumā pieveica valsts čempionu Jūrmalas "Spartaku". Valērijs Šabala iesita uzvaras vārtus un nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru realizēja slovēnis Renē Miheličs.

Pirmajās piecās minūtēs liels pārsvars piederēja Jūrmalas "Spartakam", kas kontrolēja bumbu un neļāva sāncenšiem pārvarēt laukuma centru. Tomēr spiediens rezultātu nenesa, un astotajā minūtē vadībā ar 1:0 izvirzījās "Riga FC".

Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala laukuma centrā tika galā ar Ņikitu Bērenfeldu un skrēja uz tikšanos ar viesu vārtsargu Abilaihanu Duseinu, kurš aizvadīja pirmo maču Latvijā. Šabala pamanīja, ka vārtsargs atstājis vārtus, un skaistā stilā no vairāk nekā 25 metriem pārmeta bumbu pāri Duseinam. Šabalam, kurš bombardēja pārbaudes spēlēs, tas bija pirmais vārtu guvums "Riga FC" rindās oficiālā mačā.

Viņam bija iespēja dubultot laukuma saimnieku pārsvaru, tomēr pēc stūra sitiena neizdevās ar galvu trāpīt zem pārliktņa. Jūrmalas "Spartaks" atbildēja ar Artjoma Habeloka centrējumu un Jevgeņija Kozlova sitienu ar galvu, bet arī viņa sistā bumba lidoja pāri vārtiem. No pirmā puslaika jāizceļ arī Edgara Gaurača un Antonija Černomordija sadursme, kuras rezultātā rīdzinieku aizsargam tika lauzts deguns, un viņš pēc pirmā puslaika tika nomainīts.

Otrā puslaika sākumā pēc soda sitiena visaugstāk lēca Kaspars Gorkšs, taču viņa sitiens nebija precīzs, kamēr ar Šabalas raidījumu galā tika vārtsargs. Tomēr Šabala turpināja sagādāt problēmas Jūrmalas "Spartaka" aizsardzībai, un viņš 62. minūtē nopelnīja 11 metru soda sitienu. Saņēmis piespēli no Ērika Puncula, viņš centās nonākt sitiena pozīcijā, bet Šabalu nogāza Serhejs Pušņakovs.

Pie bumbas devās Slovēnijas izlasē spēlējušais Renē Miheličs, kurš rīkojās aukstasinīgi - noguldīts Duseins un viegls sitiens apakšējā stūrī. Tādējādi "Riga FC" dubultoja pārsvaru - 2:0. Taču laukuma saimnieki neapstājās. Lieliskas izdevības bija gan Punculam, gan Bogdanam Vaščukam, kurš arī spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, bet Jūrmalas "Spartaku" glāba Duseins.

Rīdzinieki svinēja uzvaru ar divu vārtu pārsvaru un spēra soli pretī Latvijas kausa finālam. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, un atbildes mačs notiks trešdien pulksten 18:00.

Riga FC - Jūrmalas Spartaks 2:0 (1:0)

Vārti: Šabala 8', Miheličs (11m) 62'
Brīdinājumi: Pētersons, Šabala - Gauračs, Šimunovičs, Pušņakovs, Bērenfelds
Riga: Kurakins, Kovaļovs (Punculs 59'), Šabala, Laizāns, Kurakins, Miheličs (Vaščuks 75'), Timofejevs, Pētersons, Černomordijs (Smirnovs 46'), Jeņins, Gorkšs
Spartaks: Duseins, J. Kozlovs, Kazačoks, Šimunovičs, Vardanjans, Bērenfelds (Šlampe 77'), Gauračs (Korzāns 79'), Mihadjuks, Habeloks (Bāliņš 46'), Pušņakovs, Stuglis
Galvenais tiesnesis: Ivars Caune