Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Liepāja ir gatava uzņemt Latvijas futbola izlases spēli ar Portugāli

© Vladislavs Poroškins/ f64 photo agency

Liepājas pilsētas pašvaldība otrdien nosūtījusi apstiprinājuma vēstuli Latvijas Futbola federācijai (LFF), ka ir gatava nodrošināt gaidāmo Latvijas izlases spēļu norisi, informēja Liepājas domē.

Latvijas futbola izlasei 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē 9.jūnijā jāuzņem pagājušā gada Eiropas čempione Portugāle ar pasaules labāko futbolistu Krištianu Ronaldu priekšgalā, tomēr "Skonto" stadionā, kas kā vienīgais valstī atbilst visām starptautiskajām prasībām, pašlaik pēc īpašnieku strīda tiek skrūvēti nost krēsli un ir arī noņemtas apgaismes lampas.

Kā iepriekš paudusi LFF, spēli Latvijā vēl būtu iespējams organizēt Liepājā, tomēr šobrīd tam nav saņemta Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) atļauja, kā arī būtu nepieciešami lieli uzlabojumi.

"Apzinoties situācijas nozīmību, Liepājas pilsētas pašvaldība pauž viennozīmīgu gatavību nodrošināt šāda līmeņa un kvalitātes sporta pasākuma norisi Liepājā, stadionā "Daugava" veicot nepieciešamo sporta infrastruktūras pielāgošanu atbilstoši starptautiskajām sertifikācijas normām," teikts Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja Ulda Seska parakstītajā vēstulē LFF.

Vēstulē dome apliecinājusi, ka Liepāja pret šo izaicinājumu attiecas ar visaugstāko atbildību.

Pirms pāris gadiem UEFA pārstāvju veiktā Latvijas apsekojumā Liepājas sporta infrastruktūra ir atzīta kā vienīgā bez Rīgas, kurā, pielāgojot "Daugavas" stadionu Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un UEFA trešās kategorijas stadiona prasībām, būtu iespējams aizvadīt Latvijas futbola izlases starptautiskās spēles. Šobrīd veikti aptuvenie aprēķini stadiona pielāgošanai UEFA prasībām, par ko informēts arī Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un premjerministrs Māris Kučinskis, vēsta Liepājas dome.

Iepriekš LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks bija paudis, ka pat ja izdosies atrisināt visas problēmas ar "Skonto" stadionu, LFF sagatavos "Daugavas" stadionu Liepājā kā alternatīvu spēles norises vietu, lai nodrošinātos, ja atkārtotos krīzes situācija.

"Viņi apzinās, ka šī ir ārkārtas situācija, jo, skatoties no visiem reglamentiem, termiņi attiecībā uz visām stadiona pārbaudēm un apstiprinājumiem sen kā ir pagājuši. Šobrīd tikai ārkārtas situācijas fons no UEFA mums varētu dot pozitīvu atbildi," Pukinsks iepriekš izteicās par iespēju spēlēt Liepājā. "Viņi apzinās šo sarežģītību, sniegs atbildi, kā mums rīkoties tālāk Liepājas stadiona sakarā. Apsverot visus riskus, mēs jau esam veikuši sarunas ar Liepājs domi un arī uzsākuši praktisku rīcību, lai gatavotu stadionu atbilstoši spēles vajadzībām."

LFF iepriekš pauda, ka ja spēle ar Portugāli notiks Liepājā, tur risināsies arī atlikušās divas kvalifikācijas cikla mājas spēles, kurās Latvijai pretim stāsies Šveice un Andora, jo biļetes uz šiem trim mačiem tika pārdotas komplektā.