Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Divalam divi eleganti vārti, "Juventus" pirmajā spēlē sakauj Barselonu

© scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē Turīnas ''Juventus'' savās mājās pārspēja ''Barcelona'' 3:0. ''Barca'' spēles laikā pārliecinoši vairāk kontrolēja bumbu, taču ''Juventus'' lieliski aizsargājās un izmantoja savas iespējas.

Sastāvi

''Barcelona'' pēdējā ''La Liga'' mačā cieta negaidītu zaudējumu turnīra tabulas lejasgala komandai ''Malaga'' 0:2. Turīnas ''Juventus'' savukārt ir pārliecinoša Itālijas A Sērijas līdere un pēdējā spēlē pārspēja ''Chievo'' 2:0. ''Juventus'' un ''Barca'' pēdējo reizi tikās 2015. gada Čempionu līgas finālā, kad uzvaru 3:1 izcīnīja Spānijas titulētais klubs.

Luisa Enrikes vadītajai komandai šovakar nevarēja palīdzēt savainotie Aleišs Vidals, Rafinja, Arda Turans un diskvalificētais Serhio Busketss. Masimiljano Alegri trenētajai ''Juventus'' nebija tik garš nepieejamo spēlētāju saraksts, jo traumu guvis tikai Marko Pjaca.

''Barcelona'' spēlēja ar taktisko izvietojumu 3-4-3 un komandas superzvaigzni Lionelu Mesi ierastajā viltus devītnieka pozīcijā. ''Juventus'' savukārt pielietoja šosezon ierasto 4-2-3-1. Jāpiebilst, ka pret savu bijušo komandu spēlēja arī ''Juve'' aizsargs Dani Alvešs.

''Juventus'': Bufons - Sandro, Kjelīni, Bonuči, Alvešs - Kedira, Pjaničs (Bardzalji 89') - Mandžukičs, Divala (Rinkons 80), Kvadrado (Lemina 73') - Igvains

''Barcelona'': ter Štēgens - Matjē (Gomess 46'), Imtitī, Pikē - Injesta, Masčerano, Mesi, Rakitičs - Neimārs, Svaress, Roberto

Divala gūst divus skaistus vārtus, ''Juventus'' demonstrē pārliecinošu sniegumu

''Juventus'' spēles ievadā bija ļoti tuvu, lai gūtu vārtus. Andress Injesta pārkāpa noteikumus pret Paulo Divalu un pēc standarsituācijas izspēles bīstami ar galvu uzsita Gonsalo Igvains, taču Marks Andrē ter Štēgens bumbu fiksēja.

''Juventus'' apņēmīgi uzbruka un sestajā minūtē tūrīniešu aktīvā spēlē nesa augļus. Soda laukumā bumbu saņēma Divala, kurš atradās ar muguru pret vārtiem, taču veikli pagriezās un izpildīja asu sitienu tālajā stūrī, gūstot ārkārtīgi skaistus vārtus - 1:0.

''Barca'' pēc zaudētajiem vārtiem manāmi aktivizējās un uzbruka jau daudz vairāk kā iepriekš. Kādā no epizodēm Mesi savā stilā izpildīja filigrānu piespēli, izvirzot Injestu vienatnē pret Džanluidži Bufonu. Injestas sitienu tālajā stūrī Bufons atvairīja, Barselonai neizmantojot izcilu iespēju.

Neiesit tu, iesit tev. ''Juventus'' pēc īsa brīža aizskrēja ātrā uzbrukumā un atkal uzmanības centrā bija Divala. Argentīnas futbolists ar pirmo pieskārienu izpildīja teicamu sitienu, iegriežot bumbu tuvajā stūrī un panākot jau 2:0.

Pirmajā puslaikā ''Barcelona'' turpināja bumbu kontrolēt vairāk, taču īsu brīdi pirms svilpes par puslaika beigām ''Juventus'' savērpa dažus uzbrukumus pie viesu vārtiem.

Kjelīni rezultātu dubulto, ''Barca'' uzbrūk arvien vairāk, taču neizmanto iespējas

Pēc pārtraukuma Turīnas klubs izveidoja labu izdevību, apspēlējot Barselonas mākslīgo aizmuguri, un visai brīvu sitienu izpildīja Igvains, taču tas nebija sekmīgs.

Mājinieki nedaudz vēlāk tika pie iespējas izpildīt stūra sitienu. Uz priekšu devās arī Turīnas komandas torņi Džiordžio Kjelīni un Leonardo Bonuči. Pirmo ļoti aktīvi sedza Havjers Masčerano, taču ar to nebija pietiekami, jo Kjelīni vienalga tika pie bumbas otrajā stāvā un ārkārtīgi precīzi sita to vārtos ar galvu - 3:0.

Lai arī ''Barca'' daudz vairāk kontrolēja bumbu, tas nebija arguments labām vārtu gūšanas iespējām. Viesu uzbrukumus meistarīgi neitrlaizēja ''Juventus'' aizsardzība un spāņu klubs bija visai bezspēcīgs pret itāļu komandu.

67. minūtē laba izdevība radās Luisam Svaresam, kurš nespēja gūt vārtus, sitot no tuvas distances. Alegri komanda spēlēja labāk aizsardzībā un efektīvāk uzbrukumos, kas spilgti atspoguļojās uz rezultāta tablo.

10 minūtes pirms pamatlaika beigām nomainīts tika Divala, kurš laukumu pameta aplausu pavadīts. Viņa vietā nāca kādreizējais Artjoma Rudņeva komandas biedrs HSV rindās Tomass Rinkons.

Spēles izskaņā muskuļu krampji piezagās Mario Mandžukičam. Bija vērojams savdabīgs skats, jo pie sava tautieša piesteidzās Ivans Rakitičs, kurš draudzīgi pastiepa Mandžukiča kājas muskuļus. Spēle noslēdzās ar nemainīgu rezultātu, kas nozīmē, ka Barselonai priekšā vēl viena neiespējamā misija.

Spēles statistika

Juventus Rādītājs Barcelona
14 (8) Sitieni (rāmī) 16 (4)
5 Stūra sitieni 8
4 Dzeltenās kartītes 3
0 Sarkanās kartītes 0
284 Piespēles 613
32% Bumbas kontrole 68%

UEFA Čempionu līga, ceturtdaļfināli

Datums Spēle Rez./Laiks Vārtu guvēji
11.04. Juventus - Barcelona 3:0 (2:0) Divala 7' 22' Kjelīni 55'
12.04. Borussia - Monaco 19:45
12.04. Atletico - Leicester 21:45
12.04. Bayern - Real 21:45
18.04. Leicester - Atletico 21:45
18.04. Real - Bayern 21:45
19.04. Monaco - Borussia 21:45
19.04. Barcelona - Juventus 21:45