Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pēc kauna Gruzijā amatu pamet Latvijas futbola izlases galvenais treneris

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars nolēmis pamest galvenā trenera amatu, kuru ieņēma kopš 2013. gada jūlija, vēstīts Latvijas Futbola federācijas mājaslapā.

"Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc piedzīvotā zaudējuma pārbaudes spēlē pret Gruziju iesniedzis atlūgumu, kuru Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis ir pieņēmis," teikts federācijas paziņojumā. "LFF izsaka pateicību Marianam Paharam par nostrādāto laiku un ieguldīto darbu ar Latvijas nacionālo futbola izlasi, kā arī novēl veiksmi turpmākajā karjerā!"

"Marians Pahars plāno sasaukt preses konferenci aprīļa otrajā pusē, lai nokomentētu plašāk pieņemtā lēmuma argumentus un sniegtu atskatu uz valstsvienībā nostrādāto laiku," paziņojumā turpināts. "Attiecībā uz situāciju par Latvijas nacionālās futbola izlases nākamo galveno treneri oficiāla informācija tiks nopublicēta LFF.lv mājaslapā pēc galīgā lēmuma pieņemšanas LFF valdē."

Trenera karjeru kādreiz izcilais uzbrucējs sāka kā Aleksandra Starkova asistents Rīgas "Skonto", vēlāk pats divas sezonas vadot galvaspilsētas klubu. Kopā ar "Skonto" Pahars triumfēja Baltijas līgā, ieguva Latvijas kausu un 2012. gadā izcīnīja Latvijas sudraba medaļas, iepriekšējā gadā Virslīgā ieņemot ceturto pozīciju. 2012. gada nogalē Pahars kļuva par Latvijas U21 izlases galveno treneri, taču jau 2013. gada jūnijā pēc Aleksandra Starkova demisijas tika nozīmēts par Latvijas pieaugušo izlases vadītāju. Arī Starkovs atkāpās pēc 0:5 - ar šādu rezultātu Latvijas izlase jūnijā savās mājās zaudēja bosniešiem.

"Par valstsvienības jauno galveno treneri informācija būs pēc LFF valdes sēdes, kas notiks 19. aprīlī, bet varbūt jau agrāk," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. "Vai runa ir par vietējo speciālistu vai kādu ārzemju treneri? To pagaidām komentēt nevēlos. Skaidrs, ka jau pēc abām zaudētajām mājas spēlēm rudenī brieda šāds lēmums, taču viss notiek tā, kā tam ir jānotiek. Un pēc pēdējās spēles Gruzijā treneris pats uzrakstīja atlūgumu, kuru es pieņēmu."

Pahara bilance

Pretiniece Rez Pretiniece Rez
P Igaunija (v) 2:1 Q Nīderlande (m) 0:2
Q Lietuva (m) 2:1 Q Turcija (v) 1:1
Q Grieķija (v) 0:1 Q Čehija (m) 1:2
Q Lietuva (v) 0:2 Q Islande (v) 2:2
Q Slovākija (m) 2:2 Q Kazahstāna (m) 0:1
P Īrija (v) 0:3 P Ziemeļīrija (v) 0:1
P Yeowil Town (v) 1:0 P Slovākija (v) 0:0
P Maķedonija (v) 1:2 P Gibraltārs (v) 5:0
BK Igaunija (m) 0:0; 4:2 pen. BK Lietuva (m) 2:1
BK Lietuva (m) 1:0 BK Igaunija (v) 0:0
P Armēnija (m) 2:0 P Luksemburga (m) 3:1
Q Kazahstāna (v) 0:0 Q Andora (v) 1:0
Q Islande (m) 0:3 Q Fēru salas (m) 0:2
Q Turcija (m) 1:1 Q Ungārija (m) 0:2
Q Nīderlande (v) 0:6 Q Portugāle (v) 1:4
Q Čehija (v) 1:1 Q Šveice (v) 0:1
P Ukraina (v) 1:1 P Gruzija (v) 0:5