Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Latvijai vājš sniegums un kaunpilns zaudējums Gruzijā

© Romāns Kokšarovs/ f64 photo agency

Latvijas futbola izlase šodien aizvadīja pārbaudes maču Gruzijā. Mariana Pahara vadītā komanda demonstrēja ļoti nepārliecinoši sniegumu un cieta apkaunojumu pret Gruziju 0:5.

Latvijas izlase pirms dažām dienām PK2018 kvalifikācijas turnīra ietvaros viesos zaudēja Šveicei 0:1. Salīdzinot ar pagājušo spēli, pamatsastāvā izgāja Vitālijs Maksimenko, kurš aizstāja Gintu Freimani, bet vietu sākumsastāvā saglabāja aizvadītā mača debitants Aleksandrs Solovjovs.

Tāpat šodien sākumsastāvā neizgāja Artis Lazdiņš un Valērijs Šabala, bet izlases galvenais treneris Marians Pahars iespēju deva Jānim Ikauniekam un Ģirtam Karlsonam.

Pirmajās minūtēs bija vērojama haotiska spēle abu komandu izpildījumā. Gruzija gan bumbu pieturēja nedaudz vairāk, taču reālas vārtu gūšanas iespējas ne vieni ne otri nespēja izveidot. Gruzija izpildīja dažus stūra sitienus, kas gan nebija bīstami.

Nedaudz vēlāk Gruzija izveidoja kārtējo uzbrukumu, kad pēc centrējuma Latvijas soda laukumā pārkāpumu pret Kasparu Gorkšu nosimulēja Giorgi Kvilitaja. Tiesnesis uzķērās uz gruzīna tēlošanu un piešķīra 11 metru sitienu. Pie bumbas stājās Jano Ananidze, kurš pendeli realizēja - 1:0.

Gruzija izveidoja vēl vienu ātru uzbrukumu, taču tad Latvija neilgu brīdi centās pieturēt bumbu, bet tas neizdevās pārāk veiksmīgi. Mūsējie aizsardzībā centās augstu presingot gruzīnus, taču uz brukumos vienalga joprojām nekas nesanāca.

Turpretim mājinieki nopelnīja stūra sitienu, pēc kura mūsējie nogulēja Kvilitaju, kurš bumbu trāpīja precīzi augšējā stūrī, panākot 2:0. Gruzijas sastāvā pēc īsa brīža savainojumā iedzīvojās Valeriāns Gvilija, kura vietā laukumā nāca Otars Kiteišvili.

Pirmā puslaika atlikušajā laikā Latvija tā arī nespēja izveidot nevienu konkurētspējīgu momentu un 45 minūtes noslēdzās ar nemainīgu rezultātu. Otrajā mača nogrieznī laukumā devās uzreiz četri latvieši - Deniss Rakels, Pāvels Šteinbors, Valērijs Šabala un debitants Mārcis Ošs.

Gruzija turpināja uzbrukt vairāk, turklāt kādā no epizodēm divi mājinieku futbolisti komfortabli darbojās mūsējo soda laukumā vairāku spēlētāju ielenkumā. Šteinbors savukārt gandrīz pieļāva rupju kļūdu, sitot bumbu prom no vārtiem, taču to paguva nobloķēt Kvilitaija, un bumba lidoja nedaudz garām mērķim.

Latvija joprojām nespēja izveidot bīstamas epizodes, bet Gruzija tikmēr guva vēl vienus vārtus. Atkal pēc stūra sitiena izcēlās Kviltaija, kurš uzlēca augstāk par mūsējiem uz sita bumbu vārtos ar galvu - 3:0. Mūsējie pēc zaudētajiem vārtiem atbildēja ar līdz šim labāko uzbrukumu spēlē un tas notika tikai 20 minūtes pirms beigām.

Pēc Denisa Rakela piespēles uz tālo stūri bumba sasniedza Šabalu, tomēr viņš no asa leņķa netrāpīja turkšos vārtos. Grūzini tikmēr brīvi ienāca mūsu laukuma pusē, kad bumbu pieturēja Ananidze, kurš neviena netraucēts lēnām pieskrēja tuvāk soda laukumam un ietrieca bumbu precīzi stūrī, panākot 4:0.

Latvijas izlase turpināja spēlēt slikti un nespēja atrast argumentus, lai gūtu kaut goda vārtus pret mājinieci. Jānim Ikauniekam spēles izskaņā neizturēja nervi un viņš iespēra gruzīnu futbolistam, nopelnot dzelteno kartīti.

Ar to vēl nekas nebeidzās, jo brīvsitienu realizēja Giorgi Arabidze, kurš guva savus pirmos vārtus izlases sastāvā. Latvija tādējādi cieta apkaunojošu zaudējumu 0:5.

Gruzija - Latvija 5:0 (2:0)

Vārti: Ananidze 18' (11m) 77' Kvilitaja 32' 68' Arabidze 90'
Brīdinājumi: Dvališvili 37' Kočolava 75' - Kļuškins 57' D.Ikaunieks 58' Maksimenko 67' J.Ikaunieks 84'
Gruzija: Makaridze - Navalovskis (Tabidze 78'), Kašija, Lobžanidze, Kočolava - Ananidze (Kvazaišvili 84'), Kvekveskiri, Džigauri (Arabidze 63'), Gvilija (Kiteišvili 36') - Dvališvili (Kobakdžidze 63'), Kvilitaija (Kačarava 78')
Latvija: Vaņins (Šteinbors 46') - Solovjovs, Gorkšs, Jagodinskis (Ošs 46'), Maksimenko - Višņakovs (Rakels 46'), O.Laizāns, Kļuškins, D.Ikaunieks - J.Ikaunieks, Karlsons (Šabala 46')

Galvenais tiesnesis: Surens Balijans (Armēnija)