Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Sešu vārtu spēlē "Spartaks" sakauj "Mettu/LU"

© F64

"SynotTip" futbola Virslīgā čempionvienība "Spartaks" izvirzījās vadībā ar 4:0 un sagrāva "Mettu/LU". Tiesa, Jūrmalas komandas atslābināšanās mača izskaņā tika sodīta ar "Mettas" diviem vārtu guvumiem un pārsvara samazināšanos līdz 4:2. "Spartaka" rindās divus vārtus guva Jevgeņijs Kazačoks.

"Spartaka" rindās šodien nevarēja būt Pāvels Mihadjuks, kurš sezonas atklāšanas mačā saņēma sarkano kartīti, toties pret savu bijušo komandu "Mettu/LU" laukumā devās Edgars Vardanjans. Savukārt "Mettai" vietu sākumsastāvā bija ieguvis Usmas Abass, kamēr pat pieteikumā nebija Ingara Stugļa.

Abām komandām šī bija cīņa par pirmajiem punktiem šosezon, un veiksmīgāk to uzsāka "Spartaks", un "Mettas" vārtsargam Dāvim Ošam jau devītajā minūtē nācās glābt komandu no vārtu zaudējuma. 15. minūtē Platonovs izdarīja piespēli soda laukumā, un Edgars Gauračs bumbu, tīšām vai netīšām, ar nelielu pieskārienu palaida garām, tieši pa sitienam Jevgeņijam Kazačokam, kurš no 16 metriem spēcīgi trāpīja vārtu stūrī, atklājot rezultātu.

"Metta" atbildēja ar pāris pretuzbrukumiem, kuri gan nebija īpaši bīstami, taču pēc Gata Kalniņa veiksmīgās spēles soda laukumā labā sitiena pozīcijā tika Dāvis Indrāns. Viņš gan sita nedaudz garām. Taču "Spartaka" uzbrukumi bija krietni draudīgāki, un līdz puslaika beigām Jūrmalas komandai arī izdevās panākt 2:0, tiesa, visai strīdīgā situācijā.

Uz pašas soda laukuma robežas tika nogāzts "Spartaka" futbolists Artjoms Habeloks, un galvenais tiesnesis lēma, ka pārkāpums noticis soda laukumā, un nozīmēja pendeli. To savukārt pārliecinoši realizēja Platonovs.

"Spartaks" otrajā puslaikā visai ātri dzēsa intrigas paliekas par mača uzvarētāju. Kazačoks izmantoja brīvības brīdi pie pretinieku soda laukuma, kad viņam tika ļauts nolikt bumbu sev pa sitienam un teicami trāpīt vārtu tālajā apakšējā stūrī. Savukārt 67. minūtē "Metta" jau pati sev sarūpēja problēmas, neizsitot bumbu no soda laukuma, kad bija iespēja, un bumbu pārtvēra Luka Šimunovičs, kurš arī trāpīja apakšējā stūrī. Viņa sitiens gan bija daudz vājāk nekā Kazačokam, bet vārtsargs tāpat neaizsniedzās līdz bumbai.

Dāvim Indrānam pēc rupjas "Spartaka" kļūdas aizsardzībā bija lieliska iespēja, taču viņš izvēlējās nesist, bet gan mēģināt apspēlēt aizsargu, lai tiktu pie izgājiena viens pret vienu, kas neizdevās. Taču Indrāns pie vārtu guvuma tomēr tika - Kazačoks soda laukumā pārkāpa noteikumus, un Indrāns mierīgi realizēja pendeli, gūstot "Metta/LU" pirmos vārtus šosezon. Rezultātam esot 1:4, tas gan mazs mierinājums, taču "Spartaks" spēles izskaņā jau, šķiet, vairs tikai gaidīja spēles izskaņu un pēc uz maiņu nākušā Ralfa Džeriņa izraisītiem asumiem un pagrūstīšanās saņēma vēl vienu sodu - Kalniņš kompensācijas laikā panāca 4:2.