Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Kļava atgriežas izlasē, sarakstā nav Rudņeva un Karašauska

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars nosaucis kandidātu sarakstu gaidāmajām spēlēm pret Gruziju un Šveici. Pēc vairāk nekā trīs gadu pārtraukuma izlasē atgriezies 33 gadus vecais aizsargs Oskars Kļava.

33 gadus vecais Kļava pēdējo spēli izlasē aizvadīja 2013. gada 7. jūnijā 0:5 zaudējumā pret Bosniju un Hercegovinu. Kļava izgāja komandas starta sastāvā un nospēlēja visu spēli. Oskars aizvadīja visai spilgtu iepriekšējo sezonu ''Liepājas'' kreklā un nedaudz negaidīti pēc tik ilga pārtraukuma atgriezies izlases kandidātos, kur būs vienīgais ''Liepājas'' pārstāvis.

Tāpat, salīdzinot ar iepriekšējo izsaukumu pirms spēles ar Portugāli, kandidātu sarakstā parādījušies Igors Kozlovs (RFS), Valērijs Šabala (Riga FC) un Deniss Rakels (Reading, Anglija). Šabala Portugālē nevarēja būt diskvalifikācijas dēļ, bet Rakelam bija savainojums.

Savukārt kandidātu sarakstā vairs nav Mārcis Ošs (Jelgava), Roberts Savaļnieks (RFS), Artjoms Rudņevs (Ķelne, Vācija), Artūrs Karašausks (Liepāja), Ģirts Karlsons (Ventspils).

Sarunā ar LFF Marians Pahars skaidrojis pašreizējo izvēli: ''Koncentrējamies uz pirmo spēli pret Šveici. Mēs vēlamies saglabāt cerības šajā ciklā ko sasniegt, tāpēc nepieciešami punkti! Šoreiz uz izlasi neesmu izsaucis Artjomu Rudņevu, jo viņam drīzumā gaidāms ģimenes pieaugums. Viņam jābūt kopā ar ģimeni. Mums ir komanda ar labiem spēlētājiem, kuri vienmēr cenšas izdarīt visu, ko spēj.''

2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēle pret Šveici notiks 25. martā Ženēvā, bet trīs dienas vēlāk, 28. martā, pārbaudes spēlē Latvijas izlase tiksies ar Gruziju.