Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Zlatanam par sitienu ar elkoni tiek trīs spēļu diskvalifikācija

© AFP/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester United" zviedru uzbrucējs Zlatans Ibrahīmovičs pieņēmis trīs spēļu diskvalifikāciju, kas viņam piespriesta par pagājušās nedēļas nogales notikumiem laukumā.

Sestdien "Manchester United" savā laukumā nespēja pieveikt "Bournemouth" (1:1), kas pirms tam bija piedzīvojusi piecus zaudējumus sešos mačos, vienu reizi cīnoties neizšķirti. Tādējādi "United" par septiņiem punktiem atpaliek no otrajā vietā esošās "Tottenham", kamēr līdere "Chelsea" ir neaizsniedzama.

Pirmā puslaika izskaņā asumos iesaistījās Zlatans Ibrahīmovičs un viesu aizsargs Tairons Mingss. Viņš izklupienā nogāza gan zviedru, gan "United" kapteini Veinu Rūniju, uzkāpjot arī uz Zlatana galvas. Nākamā satikšanās notika pēc minūtes, kad abi futbolisti iesaistījās gaisa divcīņā par bumbu, un Ibrahīmovičs ar elkoni iesita Mingsam pa galvu, kurš saļima laukumā.

"Es lēcu, lēcu augstu. Tajā pat laikā centos pasargāt sevi. Nepaveicās, ka viņš ielēca manā elkonī. Šādas situācijas gadās samērā bieži," incidentu skaidroja Ibrahīmovičs. Arī Mingss sadursmi neuzskatīja par neko īpašu: "Tā bija laba cīņa, un to zini, ar ko ir jārēķinās, spēlējot pret viņu."

Ibrahīmovičs pieņēmis viņam piespriesto trīs spēļu diskvalifikāciju, kas nozīmē FA kausa ceturtdaļfināla pret "Chelsea" un Premjerlīgas maču pret "Middlesbrough" un "West Brom" izlaišanu. "United" labākais vārtu guvējs gan drīkstēs piedalīties Eiropas līgas mačā pret "Rostov".

"Bournemouth" komanda norādījusi, ka iesniegs apelāciju par Mingsam piespriesto sodu. Anglijas Futbola asociācija norādījusi, ka uzkāpšana pretiniekam uz galvas ir nopietns pārkāpums, par kuru varētu tikt piespriests bargāks sods.

Teikts, ka FA uzskata, ka Mingsam nepiespriedīs standarta soda mēru, jo tas šajā situācijā nebūs iedarbīgs. Tā vietā izskanējis aicinājums sapulcināt īpašu grupu, kuri kopā pieņemtu lēmumu.