Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Rudņevs nāk uz maiņu zaudējumā pret līderi "Bayern"

© sportacentrs.com/kicker.de

Šodien Vācijas futbola Bundeslīgas mačā Artjoms Rudņevs nāca uz maiņu 63. minūtē, bet viņa "Köln" neatrada pretargumentus turnīra līderes Minhenes "Bayern" spēkam - 0:3. Citā mačā spoži uzbrukumā spēlēja Dortmundes "Borussia", sakaujot Lēverkūzenes "Bayer" ar 6:2.

Turnīra līdere Minhenes "Bayern" viesos tikās ar Artjoma Rudņeva pārstāvēto "Köln", kura pēdējā laikā spēlē diezgan neveiksmīgi un "Bayern" sagaidīja ar trim zaudējumiem pēdējos četros mačos. Rudņevs arī šoreiz nebija iekļauts pamatsastāvā un gaidīja iespēju iziet laukumā uz maiņu. Pēc tam, kad abas komandas bija apmainījušās ar teicamām vārtu gūšanas iespējām, 24. minūtē vadībā izvirzījās "Bayern" - aizsargs Havi Martiness apsteidza savu sedzēju un trieca bumbu vārtu augšējā stūrī.

"Bayern" pirmajā puslaikā pilnībā kontrolēja notikumus laukumā, taču Ķelne ar masveidīgu aizsardzību spēja puslaika pārtraukumā doties tikai ar vienu vārtu deficītu. Tiesa, jau pašā otrā puslaika sākumā pēc lieliskas tālas Tomasa Millera piespēles soda laukumā ieskrēja Huans Bernats un panāca 2:0 viesu labā. 63. minūtē laukumā devās Rudņevs, tiesa, ar neko ievērības cienīgu neizceļoties, jo "Bayern" turpināja kontrolēt notikumus laukumā, Riberī 90. minūtē pieliekot punktu - 3:0.

Tajā pašā laikā Dortmundes "Borussia" uzņēma Lēverkūzenes "Bayer" un tika vadībā jau 6. minūtē, kad pēc Lukaša Piščeka centrējuma "Bayer" neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot Usmanam Dembelē no vārtu priekšas panākt 1:0. Lai arī viesi nepadevās, neatdodot mača kontroli Dortmundei, 26. minūtē pēc stūra sitiena Marks Bartra novirzīja bumbu vārtu tuvumā, kur Pjērs Emeriks Obamejangs dubultoja starpību. "Borussia" prieku gan mazināja Marko Roisa trauma puslaika izskaņā.

Uzreiz pēc pārtraukuma "Bayer" vienus vārtus atguva - Kevins Folands soda laukumā tika galā ar Sokrati, un bumba atrada ceļu vārtos. Par spīti Dortmundes īslaicīgai nedrošībai, "Bayer" neizmantoja iespēju atjaunot līdzsvaru, un puslaika vidū Obamejangs pēc Dembelē centrējuma panāca 3:1. Lai arī Vendels ar lielisku tālšāvienu pēc standartsituācijas atkal deva cerības "Bayer", jau mirkli vēlāk aktīvi spēlējušais Kristians Pulisičs vēlreiz atjaunoja divu vārtu starpību. Vēlāk Dortmunde tika arī pie pendeles, un uzmainītais Andrē Širle bija nekļūdīgs, taču pat tas vēl nebija viss - Gereiro kompensācijas laikā panāca 6:2!