Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Torresam pēc baisas sadursmes nekonstatē nopietnas traumas

© Scanpix

Spānijas futbola klubs Madrides "Atletico" ziņo, ka uzbrucējs Fernando Torress pēc sadursmes spēles izskaņā pret Lakorunjas "Deportivo" (1:1) ir pie samaņas un ka viņam nav konstatēti nopietni galvas savainojumi.

Madrides "Atletico" Spānijas čempionātā neuzvarēja otro spēli pēc kārtas un vēl vairāk attālinājās no labāko trijnieka, taču pēc mača beigām komandu un līdzjutējus uztrauca nevis situācija tabulā, bet gan vienīgi Torresa veselības stāvoklis. Pamatlaika izskaņā Torress netālu no sava soda laukuma cieta gaisa divcīņā un aizdomās par galvas traumu tika nogādāts vietējā slimnīcā.

"Torresam tika veiktas galvaskausa un kakla pārbaudes. Netika atklātas nekādas būtiskas pārmaiņas vai traumatiski savainojumi. Torress, būdams pie samaņas un apziņas, nakti pavadīs slimnīcā, kā to paredz medicīniskais protokols," vēlāk tika ziņots kluba Twitter profilā.

Pats spēlētājs ar kluba starpniecību nodeva pateicību līdzjutējiem un visiem pārējiem: "Paldies jums visiem par uztraukšanos par manu veselību un par visiem atbalsta vēlējumiem. Tas bija tikai liels izbīlis. Ceru, ka jau drīzumā varēšu atgriezties." 32 gadus veco uzbrucēju slimnīcā apciemoja arī mājinieces "Deportivo" galvenais treneris Pepe Mels un spēlētājs Alekss Bergatinjoss.

"Viņš ir stabilā stāvoklī, un ar viņu viss ir kārtībā," pēc spēles sacīja Torresa komandas biedrs Filipi Luiss. "Runa nav tikai par to, ko Torress mums un klubam nozīmē laukumā - viņš ir arī viens no labākajiem cilvēkiem, kuru pazīstu." Arī vārtu autors Antuāns Grīzmans pēc spēles vēlējās runāt tikai par Torresu: "Rezultāts man šobrīd ir vienaldzīgs. Gribu tikai zināt, kā klājas Fernando. Ceru, ka viņam viss ir kārtībā un ka viņš atgriezīsies pēc iespējas drīzāk." Preses konferencē nelaimīgo divcīņu komentēja galvenais treneris Djego Simeone: "Epizode nebija laba, taču tādas situācijas diemžēl gadās. Ceram uz visu to labāko."

Pēc zaudējuma savā laukumā "Barcelona" (1:2) madridieši ļoti neveiksmīgi iesāka spēli Lakorunjā, jau 13. minūtē uzdāvinot mājiniekiem vārtu guvumu. Izpildot atsitienu no vārtiem, rupji kļūdījās slovēņu vārtsargs Jans Oblaks, kuram tā bija tikai otrā spēle kopš savainojuma izārstēšanas. Viņa piespēli pārtvēra rumāņu uzbrucējs Florins Andone, kurš izskrēja vienatnē pret Oblaku un raidīja bumbu vārtu tīklā (1:0). Izlīdzinājumu "Atletico" panāca 68. minūtē. Vispirms Luiss no distances trāpīja pa vārtu stabu, bet atlēkusī bumba otrā flangā ārpus soda laukuma nonāca pie Grīzmana, kurš, izspēlējis vairākas sieniņas, virzījās uz vidu un no liela attāluma lieliski sita zem vārtu pārliktņa (1:1).

80. minūtē tieši Torresam, kurš devās laukumā neilgi pirms izlīdzinājuma vārtiem, bija iespēja izraut uzvaru, taču spīdoši nospēlēja argentīniešu vārtsargs Hermans Lukss. Tikmēr klusiņām cīņu par titulu turpina "Sevilla", kas savā laukumā pārspēja Bilbao "Athletic" (1:0) un izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas. 14. minūtē vienīgos vārtus guva Visente Iborra, kurš bija ātrākais pie atlēkušās bumbas pēc Stevana Jovetiča nerealizētās pendeles. Simboliski, ka tieši abu komandu galvenie treneri Horhe Sampaoli un Ernesto Valverde tiek minēti kā favorīti uz "Barcelona" vadītāja amatu.