Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Peiners rezultatīvākais uzvarā pār Spānijas čempionāta līderi

© Kostas Dimitriadis

FIBA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā spēlē uzvaru svinēja Žaņa Peinera pārstāvētais Grieķijas klubs Saloniku PAOK, kas savā laukumā ar rezultātu 66:63 apspēlēja Spānijas čempionāta līderi "Tenerife". Rēzeknietis ar 15 punktiem bija rezultatīvākais komandā.

Saloniku PAOK atradās vadībā lielāko daļu spēles un otrās ceturtdaļas vidū ieguva 12 punktu pārsvaru (29:17). Trešajā ceturtdaļā vadību pārņēma "Tenerife" (44:42), taču uz pavisam neilgu brīdi un Taduss Makfadens ceturkšņa izskaņā no tālās distances atjaunoja 11 punktu starpību (57:46). Mājinieku uzvara īsti vairs netika apdraudēta, tomēr Āronam Dornekampam pamatlaika izskaņā ar precīzu tālmetienu izdevās starpību samazināt līdz nieka trim punktiem (63:66).

Žanis Peiners laukumā devās starta pieciniekā un aizvadīja 27 minūtes un 31 sekundes. Rēzeknietis ar 15 punktiem bija rezultatīvākais komandā un minūti līdz beigām ar precīziem soda metieniem apslāpēja vienu no viesu pakaļdzīšanās mēģinājumiem, panākot 66:60. Peineram arī piecas atlēkušās bumbas, četras piezīmes, divas kļūdas un 15 efektivitātes punkti. 13 punkti un desmit atlēkušās bumbas amerikāņu garajam spēlētājam Kītam Klentonam, bet viesiem 19 punkti un 12 atlēkušās bumbas jau pieminētajam Dornekampam.

PAOK grupu turnīrā spēlēja vienā grupā ar "Ventspili" un ar septiņām uzvarām un septiņiem zaudējumiem ierindojās ceturtajā vietā. Kurzemnieki ar identisku bilanci bija piektie. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā PAOK tika galā ar Belgradas "Partizan" (74:76, 82:78). Tikmēr "Tenerife" grupā ar 11 panākumiem un trim neveiksmēm izcīnīja pirmo vietu, automātiski iekļūstot ceturtdaļfinālā.

"Tenerife" ar 16 uzvarām 21 spēlē ir Spānijas čempionāta pašreizējā līdere, apsteidzot arī tādas komandas kā "Baskonia" (15-6), "Valencia" (15-5), Madrides "Real" (15-5) un "Barcelona" (14-6). Atbildes spēle paredzēta 8. martā, un dueļa uzvarētāja tiks noteikta divu spēļu summā.

Izmantotie resursi:
PAOK v Iberostar Tenerife Boxscore - Basketball...