Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Kurzemes derbijs: "Liepāja" pret "Ventspili"

© F64

Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās šodien notika Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālu izloze. Savā starpā tiksies pagājušā gada finālistes ''Jelgava'' un Jūrmalas ''Spartaks'', tāpat interesanta cīņa gaidāma Kurzemes derbija ietvaros - ''Liepāja'' pret ''Ventspili''.

Pagājušo trīs gadu Latvijas kausa uzvarētāja ''Jelgava'', kura pagājušajā sezonā ieguva Latvijas čempionāta sudrabu un vislabāk nospēlēja Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, spēlēs pret Latvijas čempioni Jūrmalas ''Spartaku''. Interesanti, ka abas komandas finālā tikās jau pagājušajā gadā, un ''Jelgava'' uzvarēja ar minimālu 1:0, pateicoties ukraiņu leģionāra Kirilo Siliča gūtajiem vārtiem.

Vienā ''zarā'' ar Jelgavas un Jūrmalas komandām ir arī ambiciozā ''Riga'', kurai veiksmīga izloze un ceturtdaļfinālā jāspēlē pret BFC ''Daugavpili'', kas pagājušajā sezonā izkrita no ''SynotTip'' futbola Virslīgas un šogad spēlēs Latvijas futbola 1. līgā.

Otrā ''zarā'' interesanta cīņa paredzama starp ''Ventspili'' un ''Liepāju''. Jāpiemin, ka ''Liepājai'' vēl nav garantēta vieta Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā un kausa izcīņa ir laba iespēja garantēt šo pozīciju, citādāk būs jācer, ka kausu neiegūs kāda no komandām, kas pagājušajā gadā čempionātā nebija labāko trijniekā. Šajā ziņā visdraudīgākās komandas liepājniekiem ir ''Riga'' un RFS.

Vēl citā ceturtdaļfināla pārī vēl viena komanda, kas cer iegūt Eiropas līgas ceļazīmi, uzvarot kausa izcīņā, RFS spēkosies ar ''Mettu/LU''.

LFF ziņo, ka ceturtdaļfināla spēles paredzētas 8. un 9. aprīlī. Precīzi laiki un to norises vietas tiks paziņotas papildus. Jāatgādina, ka pusfinālā uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā. Pusfināli risināsies 26. aprīlī un 3. vai 4. maijā, bet lielais fināls paredzēts 17. maijā.