Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

CSKA lauž līgumu ar savainojumu mocīto Cauņu

© REUTERS/Scanpix

Krievijas čempione futbolā Maskavas CSKA pēc abpusējas vienošanās lauzusi līgumu ar savainojumu mocīto latviešu pussargu Aleksandru Cauņu, kurš komandu pārstāvēja kopš 2011. gada.

"Pēc abpusējas vienošanās pieņemts lēmums lauzt līgumu ar latviešu pussargu Aleksandru Cauņu. Pateicamies viņam par visu, kas darīts Maskavas CSKA labā, un novēlam veiksmi karjeras turpinājumā," teikts paziņojumā.

28 gadus vecais Cauņa uz Maskavas CSKA pārcēlās 2011. gadā, kopā ar komandu trīs reizes uzvarot Krievijas čempionātā. Tomēr pussarga loma savainojumu dēļ saruka. Pirmajās trīs sezonās kopā viņš laukumā devās 42 Premjerlīgas mačos, bet pēdējos četros gados kopā aizvadītas tikai 18 spēles.

Cauņa Maskavas CSKA pēdējoreiz pārstāvēja pagājušā gada 9. aprīlī, kad devās starta sastāvā un tika nomainīts 77. minūtē, komandai savā laukumā ar 7:1 sagraujot Saranskas "Mordovia".

Kopā ar Krievijas čempioni pussargs piedalījies arī UEFA Čempionu līgā. Pagājušajā sezonā viņš piedalījās divos mačos, aizvadot trīs minūtes pret "Manchester United" un pilnu maču pret Eindhovenas PSV, bet vēl sešas reizes palika uz soliņa. Šajā sezonā Cauņa nevienu reizi nebija komandas pieteikumā.

Cauņa, kurš 2011. un 2012. gadā tika atzīts par Latvijas labāko futbolistu, ilgstoši nav varējis palīdzēt arī valstsvienībai, ar kuru kopā divas reizes uzvarējis Baltijas kausā. Pēdējo spēli viņš aizvadīja 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, 2015. gada 13. oktobrī aizvadot 72 minūtes zaudējumā pret Kazahstānu.

Latvijas Virslīgā Cauņa pēdējoreiz spēlēja 2010. gadā, kad ar pieciem vārtiem palīdzēja "Skonto" iegūt titulu. Pirms tam viņš pārstāvēja Anglijas pēc spēka otrās līgas klubu "Watford".